Топ-10 кращих спорткарів майбутнього

Які автомобілі у найближчому майбутньому будуть задавати тренди в світі високих швидкостей

Цей рік знаковий для світу спортивних автомобілів: у 2020-му рекорд скорості перетнув позначку 500 кілометрів за годину. Його встановив SSC Tuatara – американський суперкар, оснащений 6-літровим двигуном, який здатен виробляти 1750 кінських сил.

Але спочивати на лаврах американцям довго не доведеться. Бо багато інших компаній вже готують свою відповідь «Туатарі». Серед них такі титуловані виробники, як Bugatti, Aston Martin та McLaren.

Побачимо ми найближчим часом і дуже швидкі електромобілі. Щоправда, поки що вони не здатні битися за звання найшвидших автомобілів в світі. Але їх динаміка прискорення заслуговує на увагу.

MMR зібрав 10 найкращих суперкарів, які з’являться у продажу найближчим часом. На нашу думку, саме ці моделі будуть задавати тренди в світі високих швидкостей.

Bugatti Bolide

Наступний суперкар від Bugatti буде називатися Bolide. В рух автомобіль приводить двигун з чотирма турбінами, який видає 1850 кінських сил і приблизно стільки ж крутного моменту.

З місця до «сотні» гіперкар розганяється за 2,17 секунди. А відмітку в 200 кілометрів на годину долає за 4,36 секунди.

Одна з особливостей Bolide – він міняє форму корпусу повітряного забірника на даху. На низьких швидкостях його поверхня залишається абсолютно гладкою, а на високих покривається «бульбашками». Завдяки їм опір повітрю знижується на 10%.

Rimac C_Two

Хорватська Rimac готує електричний гіперкар, який назвали C_Two. Він буде обладнаний чотирма електромоторами, які працюють в зчепленні з двома індивідуальними коробками передач. Сумарна віддача силової установки електрокара становить 1914 кінських сил і 2300 Нм крутного моменту.

До «сотні» модель розганяється всього за 1,85 секунди, а її максимальна швидкість складає 412 кілометрів на годину.

Запас ходу на одному заряді батареї ємністю 120 кіловат-годин – 600 кілометрів.

Koenigsegg Jesko Absolut

Koenigsegg Jesko Absolut має всі шанси встановити новий рекорд швидкості. Власне саме для цього цей автомобіль і розробляється.

У рух Koenigsegg Jesko і Jesko Absolut призводить твін-турбо V8 об’ємом п’ять літрів з найлегшим в світі коленвалом. Після установки системи упорскування води у впускний колектор віддача мотора зросла до 1622 кінських сил і 1500 Нм крутного моменту.

Динамічні характеристики Jesko Absolut в компанії поки не розкривають. З чуток, до «сотні» він розганяється за 2,5 секунди.

Aston Martin Valkyrie

Aston Martin Valkyrie буде оснащено двигуном об’ємом 6,5 літрів, потужністю в 1146 кінських сил і крутним моментом в 900 Нм. Мотор працюватиме в складі гібридної силової установки, але сумарна віддача поки тримається в секреті.

Всього буде випущено 150 гіперкарів. Вартість Valkyrie становить близько 4,5 мільйонів доларів. Представники компанії самостійно вибирали майбутніх власників, щоб гіперкари точно потрапили в правильні руки. Крім того, з кожним власником укладуть контракт на рік, згідно з яким покупець не зможе в перший рік володіння перепродати машину.

Aspark Owl

Силова установка Aspark Owl складається з чотирьох синхронних електродвигунів і батареї на 64 кіловат-години. Акумулятор видає 1300 кіловат енергії. А наповнити його від 44-кіловатного терміналу можна за 80 хвилин.

З місця до 60 миль на годину (97 км/г) Owl розганяється за 1,69 секунди. Максимальна швидкість – 400 кілометрів на годину. Запас ходу – 450 кілометрів.

У електромобіля є чотири їздових режими: для міста, дощу або снігу, спортивний і «максимальне прискорення».

Всього буде вироблено 50 екземплярів Aspark Owl. Вартість електромобіля – 2,9 мільйона євро.

McLaren Speedtail

Гібрид McLaren Speedtail називають найбільш швидкісною моделлю британців з підтвердженою максимальною швидкістю 403 кілометра на годину. Динаміку розгону до «сотні» виробник поки приховує, але охоче ділиться часом прискорення з місця до 300 кілометрів на годину – 12,8 секунди.

Силова установка розвиває 1070 кінських сил і 1150 Нм крутного моменту. До її складу входить мотор V8 об’ємом чотири літри, 230-кіловатний електромотор і батарея ємністю 1,65 кіловат-години.

Всього буде зібрано 106 таких автомобілів. Вартість одного – 3,85 мільйона доларів.

Hyperion XP-1

Влітку 2020 року американська Hyperion Motors розсекретила водневий суперкар XP-1. У продажу новинка з’явиться за декілька років.

Американці стверджують, що в XP-1 використовуються технології NASA. Це і просунуті системи генерації водню і електроенергії, і нові типи матеріалів. Монокок, наприклад, виготовлений з композиту, в складі якого є вуглеводне волокно і титан. А дифузор армований кевларом.

До складу силової установки XP-1 увійшли кілька електромоторів, модуль паливних елементів і триступенева трансмісія. Запасу водню достатньо, щоб проїхати на одній заправці близько 1635 кілометрів.

Динаміка розгону вражає не менше: 2,2 секунди до 60 миль за годину (97 км/г).

Velozzi Spidey

Velozzi Spidey має стати революційним суперкаром з точки зору матеріалів. В конструкції автомобіля буде застосовано натуральний павуковий шовк – надміцний природний матеріал, одержуваний методами генної інженерії.

Розробник – американська Spidey Tek – заявляє, що знайшов спосіб виділити гени, що відповідають за вироблення білка павукового шовку. Компанія навіть змогла пересадити їх люцерні посівній, яку вирощують як кормову рослину.

Spidey Tek має намір створити найбільш легкий, міцний і безпечний серійний автомобіль, який за цими показниками зможе скласти конкуренцію болідам «Формули-1».

Elektron One

Німецька Elektron Innovativ розробляє мегаватний суперкар One. Він отримає композитний монокок, що частково складається з натуральних волокон. Новинку обіцяють презентувати наступного року.

Рухають купе кілька електромоторів, що видають 1360 кінських сил. Всього буде зібрано три таких електрокари.

Монокок суперкара являє собою суміш з вуглепластику та інших волокон, в структуру яких інтегровані акумуляторні модулі. Підвіска зібрана на подвійних поперечних важелях зі штангами-штовхачами.

Ferrari Purosangue

Окремої уваги заслуговує Purosangue – перший кросовер Ferrari. Скоріш за все, він також стане найшвидшим в світі автомобілем класу SUV.

Відомо, що кросовер отримає електрифіковану силову установку. Гібридну систему розташують позаду, поруч з коробкою передач – імовірно, «роботом» з двома зчепленнями.

Ferrari Purosangue отримає особливу архітектуру салону з новими кермом, приборки і мультимедійною системою. У список оснащення кросовера увійдуть система повного приводу, нова підвіска з функцією регулювання кліренсу, а також екран для пасажирів на задньому ряду.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть