Топ-10 найбезпечніших автомобілів для водіїв у 2020 році (Фото)

Які нові автомобілі найкраще захищають водія у разі аварії

Виробники автомобілів хизуються сучасними системами безпеки. Машини навчилися допомагати водієві утримуватися у смузі руху та гальмувати у небезпечних ситуаціях. Це виглядає дуже ефектно. Але виникає питання: які сучасні моделі у разі аварії дозволяють найкраще захистити людину за кермом?

Відповідь на це питання може дати Euro NCAP – європейська організація, яка щорічно проводить десятки краш-тестів усіх нових автомобілів, які продаються в Європейському Союзі.

Euro NCAP тестує моделі на безпеку для різних учасників дорожнього руху. У тому числі і для водіїв. Тому, щоб визначити найбезпечніші моделі для останніх, MMR проаналізував результати кращ-тестів за декілька років і визначив топ-10 кращих моделей.

Звертаємо вашу увагу на те, що мова йде не про загальний показник безпеки, який вимірюється в зірках. У даному випадку ми обирали автомобілі за таким показником, як Adult Occupant, який вимірюється у відсотках: від одного до 100.

Ще один важливий нюанс: до «десятки» потрапили лише ті моделі, які офіційно представлені в Україні.

  1. Ford Focus (безпека водія – 96%)

Нове покоління Ford Focus дебютувало у 2018 році. З того часу автомобіль лишається одним з найбезпечніших для водіїв.

Новий Focus став першою моделлю марки, яку побудували на новій платформі. Вона відрізняється збільшеною на 20% жорсткістю на кручення.

В оснащення автомобіля увійшли активні аеродинамічні жалюзі в решітці радіатора, адаптивні амортизатори, система перемикання режимів руху, активний круїз контроль з функцією повної зупинки і розпізнавання дорожніх знаків. А також система допомоги при активному маневруванні.

  1. Mercedes B-Class (безпека водія – 96%)

Новий Mercedes B-Class також дебютував у 2018 році. І теж поки що не збирається здавати свої позиції.

У новому B-Class водій сидить на дев’ять сантиметрів вище, ніж в А-Класі. При цьому верхні точки кріплення ременів безпеки трохи опустили, щоб посилити відчуття простору.

Діапазон регулювань водійського сидіння збільшився, в тому числі і по висоті. Ширина салону зросла на 33 міліметра і, як стверджують в Mercedes-Benz, на рівні ліктів тепер порівнянна з моделями класу D.

  1. DS 3 Crossback (безпека водія – 96%)

DS – це преміальний бренд, який відноситься до Citroen. Ця марка випускає добрі автомобілі з точки зору безпеки. І вони навіть продаються офіційно в Україні.

DS 3 Crossback – це досить маленький кросовер (B-SUV). В довжину він приблизно такий самий, як Citroen C3 Aircross.

До оснащення 3 Crossback входить система автономного управління, яка підтримує задану швидкість, положення машини в рамках смуги руху і дистанцію до попереду автомобіля. В оснащенні також є функція, що дозволяє запускати двигун і розблокувати двері автомобіля за допомогою смартфона.

  1. Lexus UX (безпека водія – 96%)

UX – найменший кросовер Lexus. Він побудований на одній платформі з Toyota C-HR.

Топова версія Lexus UX включає в себе бездротову зарядку, проекційний дисплей, навігацію, адаптивну підвіску, систему кругового відео-огляду. До оснащення також входить клімат-консьєрж, який синхронізує кліматичну систему з обігрівом і вентиляцією сидінь.

В лінійці силових агрегатів доступний гібрид, до складу якого входить 2-літровий бензиновий двигун те електромотор. Загальна потужність установки – майже 180 кінських сил.

  1. Subaru Forester (безпека водія – 97%)

Subaru Forester – найбезпечніший кросовер останніх років у загальному заліку Euro NCAP. Але з точки зору безпеки водія він лише шостий.

Новий «Форестер» оснащується постійним повним приводом з системою активного управління вектором тяги і позашляховим режимом X-Mode. Крім цього, доступні кілька профілів роботи керуючої електроніки, перемикатися між якими можна за допомогою системи SI-Drive.

У список оснащення кросовера входить система віддаленого запуску двигуна, електропривод дверей багажника, сім подушок безпеки, система автоматичного гальмування при русі заднім ходом, адаптивні фари, функція автоматичного управління дальнім світлом і фірмовий комплекс систем безпеки EyeSight.

  1. BMW 3 Series (безпека водія – 97%)

Минулого року нова BMW 3 Series показала найкращий результат за останні три роки в сегменті великих сімейних седанів. За безпеку водія і дорослого пасажира новинка отримала 97%. Показник «німця» виявився навіть вище, ніж у Tesla Model 3.

Нова «трійка» BMW отримала багатий набір електронних асистентів водія:

  • активний круїз-контроль з функцією Stop&Go;
  • систему попередження про небезпеки при перестроюванні і наїзді ззаду;
  • систему допомоги при виїзді з парковки заднім ходом.

Також доступна система утримання в смузі з активним захистом від бічних ударів і асистент паркування, який здатний автоматично рухатися назад по раніше пройденої траєкторії на дистанції до 50 метрів.

  1. Skoda Scala (безпека водія – 97%)

Scala – абсолютно нова модель Skoda. Автомобіль був запущений у виробництво в 2018 році.

У списку оснащення новинки – повністю світлодіодна оптика і адаптивний круїз-контроль. Система безпеки включає в себе дев’ять подушок безпеки, в тому числі бічні для пасажирів другого ряду.

  1. SEAT Tarraco (безпека водія – 97%)

Tarraco – найбільший кросовер SEAT. Він більший, ніж Skoda Karoq чи Volkswagen Tiguan.

Tarraco можна укомплектувати віртуальної панеллю приладів з 10,25-дюймовим дисплеєм, мультимедійною системою з 8-дюймовим екраном і функцією управління жестами. А також адаптивним круїз-контролем, системою моніторингу «сліпих» зон і розпізнавання дорожніх знаків.

  1. Mazda 3 (безпека водія – 98%)

Mazda 3 – найбезпечніший автомобіль за всю історію компанії, якщо мова йде про загальний результат тестів. Але в рейтингу найбезпечніших авто для водіїв «трійка» лише друга.

Набір допоміжних систем Mazda 3 включає інфрачервону камеру для контролю стану водія і рівня його уваги, систему стеження за автомобілями, що рухаються в поперечному напрямку спереду і адаптивний круїз-контроль.

  1. Mazda CX-30 (безпека водія – 99%)

CX-30 – новий компактний кросовер Mazda. У модельному ряду марки модель зайняла місце між CX-3 і бестселером CX-5.

Головною «фішкою» новинки стала безпека. У 2019 за результатами краш-тестів CX-30 був визнаний кращим автомобілем за всю історію випробувань Euro NCAP в категорії безпека дорослих пасажирів та водія.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть