Топ-10 найбільш недооцінених автомобілів в Україні (Фото)

Які круті автомобілі не користуються попитом у українців, а даремно.

В Україні багато гарних автомобілів, які чомусь не користуються попитом. Хоча в інших країнах вони дуже популярні. Через це деякі моделі у нас навіть не наважуються продавати. Наприклад, Renault Clio – бестселер французької компанії в Європі у українських дилерів купити не вийде.

Але в даному випадку MMR зібрав автомобілі, які у нас представлені, проте вони зазвичай не потрапляють до уваги українських покупців.

За яким принципом ми відбирали машини до «десятки» кращих? Все дуже просто: ми взяли лише ті непопулярні моделі, які мають очевидні досягнення. Наприклад, входять до числа найбільш популярних у світі, США чи Європі. Чи продемонстрували найкращі показники в тестах на безпеку.

Volvo XC40

У 2018-му кросовер Volvo XC40 було визнано автомобілем року в Європі. Також ця модель отримала декілька електрифікованих версій. І сьогодні XC40 – це один з найпопулярніших гібридів на європейському ринку.

Силова установка гібридного XC40 може видавати близько 260 кінських сил. Щоправда, вся ця потужність передається виключно на передні колеса. Версію з повним приводом поки не обіцяють.

Ще одна приємна «фішка» електрифікованого XC40 – низькі витрати палива. Підрахунки за циклом WLTP показали середнє споживання на рівні 1,7 літра на 100 кілометрів.

Виключно на електричній тязі кросовер може проїхати майже 50 кілометрів. Від побутової розетки батарею ємністю 10,7 кіловат-години можна зарядити приблизно за 6 годин. Швидка зарядка займає приблизно 2,5 години.

Opel Corsa

Цього року в Україні дебютувала нова Opel Corsa. Але поки що ця модель не користується попитом. Хоча в Європі «Корса» входить в десятку найпопулярніших автомобілів.

Вочевидь, таке становище моделі пояснюється тим, що довгі роки Opel в Україні перебував в анабіозі. Концерн General Motors – колишній власник німецької марки – навіть не намагався займатися просуванням бренду. Однак ситуація змінилася після того, як «Опель» перейшов до французької групи PSA. Французи відразу ж вклалися в маркетинг. А також поділилися з німцями своїми напрацюваннями.

Один із прикладів результату подібного співробітництва – саме нова Corsa, яка «переїхала» на одну платформу з Peugeot 208. Більш того, модель також отримала повністю електричну версію.

Mazda CX-30

Новий кросовер Mazda – CX-30 – вже встиг прославитися завдяки тому, що в 2019-м став найбезпечнішим автомобілем за всю історію краш-тестів Euro NCAP в категорії «безпека дорослих пасажирів і водія».

Mazda CX-30 – субкомпактний кросовер, який в модельному ряду марки знаходиться між CX-5 і CX-3. З точки зору габаритів, головні конкуренти CX-30 – Toyota C-HR і Honda HR-V. Також в цей ряд можна поставити трохи менший за розмірами Volkswagen T-Roc.

Peugeot 208

Європейці визнали Peugeot 208 кращим автомобілем року 2020. В Україні ж ця модель ніколи не мала великої популярності. Щоправда, нове покоління, яке наробило галасу в Європі, до нас ще не добралося. Тож, може, з його появою ситуація зміниться.

Дизайн хетчбека став більш спортивним. Досягнуто це за рахунок зміщення лобового скла до задньої частини, що візуально подовжило капот.

Салон оформлено у стилі i-Cockpit. Це триярусна структура з 3D-приборки, верхня частина якої відображає дані в «голографічній формі».

Серед систем безпеки – адаптивний круїз-контроль, асистент паркування, функція розпізнавання дорожніх знаків, активна система утримання в смузі на швидкості від 65 кілометрів на годину та моніторинг сліпих зон.

Honda CR-V

Honda CR-V – один з найпопулярніших автомобілів в США. А ось в Україні він не користується особливим попитом через високу стартову ціну. Але за ці гроші Honda пропонує добре оснащений автомобіль. До того ж він може мати економічне гібридне «серце».

До складу гібридної силової установки CR-V входить дволітрова бензинова «четвірка», одношвидкісна трансмісія замість традиційного варіатора і два електромотора, один з яких працює виключно в якості генератора.

Силова установка може працювати в одному з трьох режимів:

  • повністю електричному;
  • бензиновому – електромотор підключається при різкому прискоренні;
  • комбінованому – коли бензиновий агрегат працює тільки в режимі підзарядки батарей.

Mercedes A-Class

Mercedes A-Class – це найпопулярніший преміальний хетчбек в Європі. До того ж він входить до десятки бестселерів в країнах ЄС.

Новий Mercedes A-Class дебютував в 2018 році. Хетчбек отримав не тільки новий дизайн, але і просунуті системи безпеки.

Головні сюрпризи нового A-Class знаходяться всередині. Дизайн інтер’єру став помітно сучаснішим. Перше, що кидається в очі, – приладова панель. Її об’єднали в один блок з екраном мультимедійної системи.

Також A-Class – перша модель Mercedes, яка отримала інноваційну мультимедіа. Система оснащена штучним інтелектом, який реагує на голосові команди. Віртуальний помічник активується після фрази «Ей, Мерседес!».

Ford Fiesta

Ford Fiesta – ще один автомобіль, який дуже люблять в Європі. Проте в Україні останнім часом про нього забули.

Продажі Fiesta нового покоління стартували в 2017 році. Він добре оснащений і може похвалитися економічним літровим мотором.

У топових комплектаціях «Фіеста» оснащується двома камерами, трьома радарами та дванадцятьма ультразвуковими сенсорами для забезпечення роботи систем безпеки.

Toyota Corolla

Якось так сталося, що сьогодні українці частіше купують Toyota Land Cruiser Prado. Хоча у світі найпопулярніший автомобіль Toyota – це Corolla. Ба більше: саме «Короллі» сьогодні належить титул світового бестселера.

У листопаді 2018 року дебютувало нове покоління Toyota Corolla. Автомобіль переїхав на сучасну платформу, отримав нову зовнішність, дволітровий двигун і варіатор з «стартовою передачею».

Також у бестселера з’явилася гібридна версія, яка представлена ​​і в Україні. До складу силової установки входить 1,8-літровий бензиновий двигун і електромотор. Сумарна потужність агрегатів – 122 кінські сили. А витрати палива на 100 кілометрів – 4,1 літра у комбінованому циклі.

Subaru Forester

Subaru Forester – це не просто надійний японський автомобіль. За результатами краш-тестів Euro NCAP у 2019-му «Форестер» було визнано найбезпечнішим кросовером року.

Новий «Форестер» оснащується постійним повним приводом з системою активного управління вектором тяги і позашляховим режимом X-Mode. Крім цього, доступні кілька профілів роботи керуючої електроніки.

У список оснащення кросовера входить система віддаленого запуску двигуна, електропривод дверей багажника, сім подушок безпеки, система автоматичного гальмування при русі заднім ходом, адаптивні фари, функція автоматичного управління дальнім світлом і фірмовий комплекс систем безпеки EyeSight.

Skoda Scala

Scala – нова модель Skoda, яку українці ще не «розкуштували». Хоча вона того варта: в тестах на безпеку у 2019 році автомобіль показав відмінний результат.

Skoda Scala була запущена у виробництво у 2018 році. У списку оснащення новинки – повністю світлодіодна оптика і адаптивний круїз-контроль. Система безпеки включає в себе дев’ять подушок безпеки, в тому числі бічні для пасажирів другого ряду.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть