10 найповільніших моделей авто у 2020 році (Фото)

Сьогодні можна подумати, що всі нові автомобілі пропонують щонайменше задовільний рівень потужності та динаміки, але це хибне твердження. Ресурс Hotcars.com підготував список 10 найменш швидких машин, що продаються у дилерів прямо зараз. Ми у MMR.net.ua представляємо його нижче

Незважаючи на те, що у 2020 році представлено безліч спорт- і суперкарів, насправді їх шалені цифри максимальної швидкості майже безглузді. Населення світу в більшості зосереджено навколо тісних міських джунглів, тому набагато важливіше, наскільки швидко автомобіль може пришвидшитись у транспортному потоці.

Звичайно, компактні машини з малооб’ємними турбованими двигунами, що мають багато потужності та забезпечують лавинну тягу, є дуже підходящим варіантом для міста. Проте в окремих випадках на їх місці ми отримуємо страшенно «тухлі» моделі, які просто не здатні нічим надихнути. Виробники автомобілів не повинні мати жодного приводу для виробництва повільних машин, адже турбонаддув – це дешеве рішення нарощення потужності, який, на жаль, також не завжди рятує, бо може поєднуватися з млявими трансмісіями, що «під’їдають» потужність і збільшують витрати пального.

Toyota Corolla Hybrid

  • Клас: компактний/седан С-класу;
  • Прискорення 0-100 км/год: 10.9 с.

Ми звикли до гібридних технологій у сучасних машинах, де електродвигун надає додатковий крутний момент і тим самим допомагає авто прискорюватися. На сьогодні найбільш досвідченим виробником гідридних автомобілів є компанія Toyota. Остання справді могла би зробити останню генерацію моделі Corolla дещо жвавішою, а то 1,8-літровий бензиновий двигун навіть у поєднанні з електричномотором видає в’ялі 120 к.с. Запровадження гібридних технологій задля більш чистих викидів – це добре, але, безсумнівно, Toyota могла б краще попрацювати над Королою, бо навіть 1-літрові машини інших виробників показують кращі цифри динаміки.

Mitsubishi Mirage

  • Клас: субкомпактний/хетчбек В-класу;
  • Прискорення 0-100 км/год: 12с.

Створений для проштовхування завантаженими трафіком вулицями міст, Mirage зручний своїми маленькими габаритами, але розчаровує характеристиками. 1,2-літровий трициліндровий двигун хоч і ощадливий, виробляє потужність всього 78 к.с.

Економія палива та низькі викиди забезпечуються автоматичною коробкою передач CVT (варіатор). Остання чудово підходять для ледачих водіїв, які не хочуть перейматися перемиканням передач, але і цифри розгінної динаміки очікувано пересічні – 12 секунд до 100 км/год.

Toyota C-HR Hybrid

  • Клас: компактний кросовер;
  • Прискорення 0-100 км/год: 11 с.

Toyota заповнила прогалину в компакт-секторі на переповненому ринку SUV моделлю C-HR, яка, незважаючи на невиразну назву, є досить пристойною машиною, просто вона не повністю відповідає очікуванням від «Sport Utility Vehicle». Повнопривідні модифікації принаймні можуть похвалитися хоча би якоюсь всюдихідністю, проте головним обмежуючим фактором є стане низький кліренс та довжелезні звіси.

Втім, привід для розчарування в C-HR полягає у поведінці на дорозі: використання спільного з Prius’ом 1,8-літрового двигуна та безступеневого варіатора проявляється на важчому C-HR кволістю динамічних характеристик.

Ford EcoSport

  • Клас: субкомпактний кросовер;
  • Прискорення 0-100 км/год: 11.8 с.

Одним із найкращих бензинових двигунів сучасності, фордівським Ecoboost’ом оснащується цілий ряд моделей від Mustang до, власне, EcoSport. Маленькому кросоверу дісталась 1-літровий 3-циліндровий агрегат з турбонаддувом, що забезпечує максимальну потужність 123 к.с.

Якщо сприймати ЕкоСпорт як підвищений хетчбек Ford Fiesta, то можна дійти до іронічного висновку: шалений попит на маленькі кросовери змушує виробників автомобілів створювати фактично повільніші версії уже існуючих моделей.

Citroen C-zero

  • Клас: електричний сіті-кар;
  • Прискорення 0-100 км/год: 15.9 с.

Рано чи пізно кожен новий автомобіль буде електричним. Та поки що хочеться сподіватися, що виробники автомобілів зрозуміють: покупцям не треба таких повільних електрокарів, як сіті-кар C-Zero. Citroen побудував крихітний електрокар (копія Mitsubishi i-MiEV), забувши, що автомобіль повинен бути хоч трохи цікавим, щоб хтось хотів його придбати.

Електромобілі не продукують жодних викидів в середовище, вага та розмір більше не є головним пунктом під час розробки, чому б не встановити на C-zero більш потужну силову установку, принаймні тоді власникам не довелося би терпіти 15,9 секунди, необхідних для досягнення 100 км/год.

Nissan Sentra

  • Клас: компактний/седан С-класу;
  • Прискорення 0-100 км/год: 9.3 с.

Практично кожен автомобіль, що продається сьогодні, має можливість вибору двигуна та трансмісії. Nissan не підтримує цю тенденцію, у всякому разі на своїй Sentra 2020 року, де пропонується лише однин тандем силової установки – єдиний 2-літровий 4-циліндровий мотор потужністю 151 к.с. На папері, принаймні, виглядає багатообіцяючим. Однак будь-які надії на хорошу динаміку швидко випаровуються через автоматичну коробку передач, що «з’їдає» чимало потужності, результат: 9,3 с до 100 км/год.

Деякі виробники стабільно віддають перевагу безступеневим варіаторам CVT, що мали би поєднувати і низьку витрату пального, і плавність руху – і це нормально, але не тоді, коли ми жертвуємо задоволенням за рулем.

Chevrolet Spark

  • Клас: сіті-кар/хетчбек А-класу;
  • Прискорення 0-100 км/год: 11с.

«Бейдж-інженірингові» машини є дешевим способом виведення нових моделей на інший ринок. Spark, що випускається підрозділом GM Korea, можна назвати гідною маленькою машиною за свою вартість.

На низьких швидкостях по місту 1,4-літровий двигун Spark’а тягне просто чудово, але тільки коли швидкість перевищує відмітку 50 км/год, його безступеневий варіатор CVT притуплює відклик педалі газу. Цьому хетчбеку особливо не вистачає потужності в середньому діапазоні швидкостей, про свідчить тривалість розгону з 80 до 110 км/год – 7.5 секунд. Ця млявість проявляється і в загальному прискоренні з нуля до сотні – 11 с.

smart EQ Fortwo

  • Клас: 2-місний сіті-кар;
  • Прискорення 0-100 км/год: 11.6 с.

Для більшості чоловіків смарт не представляв інтересу, він малесенький, чудернацький, «несерйозний». У 2020 році весь асортимент бренду (насправді дві моделі) включає винятково електромобілі, що наочно характеризує ту нішу ринку, яку займає smart – суто автомобілі для міста. Це видно також і з обмеженого пробігу в 147 км, і з повільної розгінної динаміки до 100 км/год – 11.6 с.

Гострий дефіцит простору в конструкції автомобіля змушує використовувати відносно невелику акумуляторну батарею потужністю 17.2 кВт/год, що породжує малу витривалість та слабку продуктивність.

Tata Tigor

  • Клас: мікро/седан А-класу;
  • Прискорення 0-100 км/год: 13.9 с.

Розроблений головним чином для внутрішнього ринку Індії, Tata захистила західних автогурманів від насолоди керування бюджетним седаном Tigor, який одночасно і непривабливий, і неймовірно повільний. Базові моделі, що оснащені 1,2-літровими двигунами Revotron, видають 85 к.с. на задні колеса за допомогою 5-ступінчастої механічної коробки передач. Власникам Tigor прийдеться терпіти майже 14 секунд, щоб досягти швидкості 100 км/год.

Безсоромно женучись за зниженням собівартості виробництва, базову ціну виробник встановив на рівні приблизно 6тисяч доларів. З одного боку, претензій немає, а з іншого – Tata, власник одного із найкращих світових автовиробників (англійського концерну JLR), без сумніву міг би постаратися більше і зробити щось серйозніше.

Volkswagen Up!

  • Клас: сіті-кар/хетчбек А-класу;
  • Прискорення 0-100 км/год: 15.6 с.

Шкода, що Volkswagen вирішив позбавитися від більш потужної версії моделі Up! на користь дешевших і слабших. Маючи невеличкий 1-літровий 3-циліндровий мотор, що розвиває лише 64 к.с., машина навіть при своїй легкій масі розганяється до «сотні» за безкінечні 15.6 секунд.

При цьому, сіті-кар Up! є однією з кращих пропозицій у своєму сегменті, рішення Volkswagen відмовитися від більш потужних версій, очевидно, є наслідком пожорсткішання екологічних норм.

Джерело HotCars

Не пропустіть