Топ-10 кращих кросоверів для міста в Україні у 2021 році

Які кросовери з представлених в Україні офіційно найкраще підходять для міста у 2021 році

Минулого року MMR вже робив добірку кращих кросоверів для міста. Але цей сегмент розвивається дуже стрімко. В Україні дебютує велика кількість нових невеликих моделей.  Тож левова частка цієї добірки вже не зовсім актуальна.

Головна причина, яка змусила нас робити новий топ-10 – це активізація на ринку електромобілів. У 2021 році в країні дебютує рекордна кількість автомобілів на електричній тязі. Більшість з них – саме кросовери.

Також до України повернуться деякі моделі, які колись втекли з нашого ринку.

Отже у нову добірку увійшли лише нові моделі, які дебютували в українських автосалонах або минулого року, або будуть представлені у 2021-му.

Peugeot e-2008

Peugeot 2008 входив до минулорічної добірки. Але цього разу мова йде про його електричну версію з позначкою «е». Появу цього електричного кросовера в Україні вже підтвердили в місцевому представництві групи PSA.

Peugeot e-2008 має електромотор потужністю 136 кінських сил. Ємність батареї – 50 кіловат-годин. Це дозволяє кросоверу проїжджати на одній «заправці» близько 310 кілометрів (за циклом WLTP).

На підзарядку електрокара від побутової електромережі доведеться витратити 16 годин,. При використанні експрес-зарядки запас енергії можна поповнити до 80% за півгодини.

Renault Captur

За інформацією MMR, у 2021 році в Україну повернеться найменший кросовер Renault – Captur. Він зникав з українського ринку через низький попит. Але часи змінюються, популярність міських кросоверів зростає, тож французи вирішили повернути «втікача».

Нове покоління «Каптур» дебютувало в 2019 році. Вперше модель отримала електрифіковану версію. В основі гібридної силової установки – 1,6-літровий бензиновий двигун, який доповнюють два електромотора.

Замість аналогової приладовій панелі тепер «Каптур» можна замовити з цифровою «приборкою», а на центральному тунелі вдалося розмістити бездротову зарядку для смартфонів.

Opel Mokka

Opel Mokka побудовано на одній платформі з Peugoet 2008, і німець також має повністю електричну версію. Ба більше – за даними MMR, вона теж буде представлена в Україні вже цього року.

«Мокка», так само, як і «Каптур», вже продавалася в Україні. Але дебют моделі був невдалий. І її прибрали з дилерських центрів. Повертається кросовер у новому виконанні.

Нова Mokka дебютувала у вересні цього року. Модель разюче відрізняється від попередника. Новинка отримала об’єднані під хромованим кантом в єдину деталь фари і радіаторну решітку. Крім того, у Mokka ефектна двоколірне забарвлення кузова: в контрастний колір пофарбовані не тільки стійки і дах, а й капот з радіаторною решіткою.

Електрична «Мокка» має ту саму силову установку, що й Peugeot e-2008: мотор на 136 кінських сил живиться від батареї ємністю 50 кіловат-годин. Запас ходу за циклом WLTP – 310 кілометрів.

Mercedes EQC

EQC – невеликий електричний кросовер від Mercedes. Український офіс компанії оголосив старт продажів ще минулого року. Але фізично автомобіль з’явиться в автосалонах лише у 2021-му.

EQC – це перший електричний кросовер Mercedes. Він має п’ять режимів рекуперації і здатний навчати водія ефективної їзді на електрокарі.

Модифікація EQC 400 4Matic оснащується двома електромоторами, які в сумі видають 408 кінських сил і 760 Нм крутного моменту. Батарея ємністю 80 кіловат-годин забезпечує близько 420 кілометра пробігу (по циклу WLTP). Її зарядка від швидкісного терміналу займає 40 хвилин.

Volkswagen T-Cross

T-Cross – найменший кросовер в родині Volkswagen. Автомобіль дебютував в 2018 році і вже встиг увійти в топ-25 найпопулярніших авто Європи. А ось до України новинка без зайвого галасу добралася лише в грудні 2020-го.

За габаритами Volkswagen T-Cross можна порівняти з Nissan Juke. Головна фішка німецького паркетника – організація внутрішнього простору. Задній ряд крісел можна зрушити вперед на 14 сантиметрів, збільшивши вільне місце в вантажному відсіку з 385 до 455 літрів.

При складених сидіннях другого ряду обсяг багажника зросте до 1281 літра. Також для перевезення довгих предметів можна скласти спинку крісла переднього пасажира.

Mazda CX-30

Продажі абсолютно нового кросовера Mazda – CX-30 – стартували в Україні також в 2020 році. Формально автомобіль відноситься до старшого класу компактних кросоверів – він всього на вісім сантиметрів менше Kia Sportage.

І хоча в лінійці японської компанії є більш компактна модель – CX-3 – ми все ж вирішили включити в рейтинг саме CX-30. На те є кілька причин. По-перше, тому що CX-30 істотно менше – приблизно на 15 сантиметрів – бестселера «Мазди» CX-5. І на тлі старшого брата «тридцятка» виглядає «субкомпактом».

По-друге, Mazda CX-30 – це нова модель, в якій втілені останні досягнення компанії. Зокрема, кросовер вже встиг прославитися завдяки тому, що в 2019-му став найбезпечнішим автомобілем за всю історію краш-тестів Euro NCAP в категорії «безпека дорослих пасажирів і водія».

Nissan Juke

Nissan Juke вже дебютував на світовій арені. І навіть встиг засвітитися на тестах у українських блогерів. Однак у вітчизняних автосалонах новинка поки не з’явилася. Немає про неї інформації навіть на сайті місцевого імпортера. Поява «Жука» в Україні очікується до кінця 2021 року.

У порівнянні з попередником новий Juke став більше. Приріст в габаритах позитивно позначився на просторості салону. Крім того, у новинки на 20% більший багажник: заявлений обсяг – 422 літра.

Виробник обіцяє якісніші матеріали оздоблення, розширені можливості персоналізації і нові комфортні передні крісла, обшиті комбінованою шкірою.

Ford Puma

Новинка від Ford, яка дебютувала в Україні минулого року, – Puma. Це абсолютно новий кросовер в лінійці компанії. Хоча раніше у «Форда» була модель з такою ж назвою. Але то було купе, яке нічого спільного з сучасною «Пумою» немає.

Українські дилери пропонують Ford Puma виключно з літровим бензиновим мотором, який видає 125 кінських сил та 200 Нм крутного моменту.

Представники «Форда» переконують, що новинка отримала рекордний за об’ємом в своєму класі багажник – 456 літрів.

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq дебютував в 2019 році. А України дістався у 2020-му. За габаритами кросовер можна порівняти з Volkswagen T-Roc і Hyundai Creta. Фірмові рішення Simply Clever, а їх тут більше 20, включають парасольку в двері водія і захисні накладки на кромки дверей.

Kamiq можна укомплектувати 10,25-дюймовою цифровою «приборкою» і центральним дисплеєм діагоналлю до 9,2 дюйма. У стандартне оснащення кросовера входить функція утримання в смузі і система екстреного гальмування, що визначає пішоходів.

BMW iX3

У 2021 році в Україні має дебютувати електрична версія компактного електричного кросовера  BMW iX3. Цю інформаціє вже підтвердили в українському офісі компанії.

BMW iX3 укомплектований батареєю ємністю 80 кіловат-годин, що забезпечує запас ходу на рівні 460 кілометрів по циклу WLTP. Для порівняння, найближчі конкуренти Mercedes-Benz EQC і Jaguar i-Pace проїжджають на одному заряді 417 і 470 кілометрів відповідно.

Експрес-зарядка дозволяє поповнити запас енергії iX3 на 80% відсотків приблизно за півгодини.

Автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть