Експерти розповіли, як колір кузова автомобіля впливає на його вартість під час перепродажу

Комплектація, рік виробництва і технічний стан – це не єдине, що впливає на вартість автівки під час продажу на вторинному ринку. Цінник на авто залежить навіть від забарвлення кузова.

Про це свідчать результати дослідження iSeeCars.

Експерти порівняли ціни на більш ніж 650 тисяч трирічних машин, щоб з’ясувати, наскільки вартість перепродажу залежить від кольору кузова.

У ході дослідження було виявлено, що найменше в ціні втрачають автомобілі жовтого кольору. Далі йдуть машини помаранчевого відтінку. Тим часом, моделі авто в золотому та коричневому кузові знецінюються значно швидше за інших.

Білий, чорний, сірий і сріблястий відтінки найпопулярніші серед автовласників, і авто такого забарвлення знецінюються зі швидкістю, близькою до середньої. Те саме можна сказати і про автомобілі бежевого відтінку.

Знецінення того чи іншого кольору залежить ще й від типу кузова. Так, у сегменті позашляховиків найменше в ціні втрачають екземпляри жовтого відтінку, а бежеві – навпаки. При цьому серед пікапів моделі автомобільних бежевих тонів знецінюються повільніше, ніж машини в коричневому кузові. Серед седанів найкраще цінник «тримають» автомобілі фіолетових відтінків, тоді як чорний колір знецінюється найбільше.


Не пропустіть