Топ-10 нових 7-місних венів та MPV для великої сім’ї

Буває, що вашій родині або ж вам самим, з робочими цілями, потрібен об’ємний транспортний засіб, але головна умова така: не має бути жодного компромісу з точки зору зручності чи практичності. У такому разі варто звернути увагу на два класи автомобілів: вени та мінівени. Перші з них – створені на базі комерційних фургонів пасажирські моделі, а другі – це багатозадачні транспортні засоби (мінівени по-іншому називають MPV – multy purpose vehicle).

Отож, ми в MMR.net.ua, представляємо вам топ-10 моделей серед венів (компактвенів, мікроавтобусів) та мінівенів (MPV), які найбільше заслуговують вашої уваги.

  1. Ford Tourneo Connect

  • Клас: пасажирський компактвен

А ви знали, що Tourneo Connect напрочуд класно керується? Так, адже його платформа використовує багато тих самих компонентів, що й Focus третього покоління. Підвіска збалансована, рульове управління точне, і є розумна кількість зворотного зв’язку через кермо, що є рідкістю для компактвенів. Зараз для Турнео Коннекта доступні лише два 1,5-літрові дизельні двигуни – один потужністю 100 к.с., а другий – 120 к.с. Обидва мають достатню потужність для роботи, і обидва є економічними.

Інтер’єр теж славний. Хороша компоновка, плюс на додачу величезний простір для багажника об’ємом 1029 літрів. Розсувні двері також дозволяють дуже легко завантажувати дітей, домашніх тварин і громіздкі предмети в задню частину.

  1. Mercedes-Benz V-Class

  • Клас: мікроавтобус преміум-класу

V-Class виглядає розкішним і вишуканим, у типовому стилі Mercedes. Преміальний мікроавтобус пропонує безліч технологій, зручні шкіряні капітанські сидіння, безліч систем допомоги водієві та електричні розсувні задні двері. Не обійдеться і без розумних практичний штрихів, як-от додатковий висувний столик ззаду тощо.

На вибір є дві дизельні силові установки. Обидва дизелі засновані на тому самому 2,0-літровому чотирициліндровому агрегаті, з єдиною різницею в потужності, яку вони виробляють. V 220d видає 165 к.с., тоді як V 300d має 240 к.с. Електричний Mercedes-Benz EQV має 204-сильний електродвигун і максимальний запас ходу 350 км.

  1. Peugeot e-Traveller

  • Клас: мікроавтобус преміум-класу

Мікроавтобус e – Traveller (і його побратим Citroen e-SpaceTourer) дотримується тих же принципів, що й Mercedes-Benz V-Class. Втім, його шасі EMP2 також встановлено на звичайні автомобілі, такі як Peugeot 308, тому він доволі «легковий» в керуванні. Зараз Пежо доступний лише з електричною силовою установкою, що серйозно обмежує його популярність в Європі, бо запасу ходу в 240 км насправді не достатньо для універсального використання.

Топове виконання Allure має такі додаткові переваги, як камера заднього огляду на 180 градусів, шкіряні сидіння, краща стереосистема та штатна навігаційна система.

  1. Ford S-Max

  • Клас: мінівен (MPV)

Середньорозмірний мінівен S-Max все ще добре продається, тому що це один із найкращих MPV на сьогоднішній день. Чудове зчеплення, відмінний контроль кузова та дивуюча маневреність – особливо для автомобіля такого розміру – це все заслужені епітети для S-Макса.

Зараз в автосалонах на вибір є лише два дизельні двигуни. Модель початкового рівня видає 150 к.с., тоді як дорожчі варіанти мають 190 к.с. Однак, якщо ви готові придбати ледве вживаний автомобіль, розгляньте 2,0-літровий бензиновий двигун на 240 к.с. Він має велику потужність і може розганяти S-Max з 0 до 100 км/год за 8,4 с.

  1. Volkswagen Touran

  • Клас: мінівен (MPV)

Семимісний MPV не обов’язково повинен бути великим. Touran, показує, що мінівен може бути такими ж компактним та легким в управлінні, як сімейний седан. На ходу Touran відчувається як трохи вищий Golf, і це не дивно, оскільки його двигуни, деякі елементи внутрішнього оснащення та більшість технологій спільні з версією хетчбека попереднього покоління. Це також означає, що він комфортний, вишуканий і добре зібраний.

На відміну від своїх більших конкурентів, Touran насправді не призначений для використання як штатний семимісний автомобіль – він скоріше п’ятимісний мінівен із двома додатковими сидіннями ззаду, які можна використовувати час від часу. Коли задні сидіння складені, вони залишають величезний і практичний багажник.

  1. Citroen e-Berlingo

  • Клас: пасажирський компактвен

«Пиріжок» e-Berlingo страждає від тієї ж проблеми, що й більший e-SpaceTourer – ви більше не можете мати його з дизельним двигуном. Ваш єдиний варіант – це електрична тяга. Він оснащений тим самим акумулятором на 50 кВт/год і електродвигуном на 136 к.с., але оскільки Berlingo менший і легший, максимальний запас ходу збільшується до 280 км.

Компактвен може мати сім місць навіть в кузові з коротшою колісною базою, тоді як найбільша версія пропонує об’єм багажника до 4000 літрів. Завантажувати пасажирів і багаж також легко – тут напоготові ті самі розсувні задні двері, що й у варіанті панельного фургона, і масивні двері багажника ззаду.

  1. Renault Trafic SpaceClass

  • Клас: мікроавтобус преміум-класу

Останній рестайлінг сильно освіжив Trafic, приніс нову приладову панель і мультимедіа-систему, свіжі опції та дизайн. А також, власне, SpaceClass виконання – найдорожче і найрозкішніше. Рено комфортний і приємний на ходу, а зі 140-сильним дизелем запросто може, як кажуть, «дати жару» на дорозі дай Боже. Як і Пежо та Сітроен, Рено не страждає манією захмарних прибутків (або не може собі цього дозволити), тому цінова політика тут дещо «приземленіша», ніж на Фольксваген чи Мерседес-Бенц.

  1. Dacia Jogger

  • Клас: універсал підвищеної ємності

Jogger пробився на ринок семимісних автомобілів і має всі необхідні інгредієнти для успіху. Пара крайніх задніх сидінь не важать дуже багато, тому їх можна легко встановити або зняти, а якщо залишити їх в гаражі, то залишиться величезний 699-літровий багажник. Як не дивно, третій ряд сидінь досить просторий навіть для дорослих.

Dacia добре відома низькою вартістю своїх моделей. От і Jogger коштує менше половини, ніж ви заплатите за більшість автомобілів у цьому списку. Навіть топова модель Extreme коштує дешевше за Volkswagen Polo в базовій версії.

  1. Volkswagen Multivan

  • Клас: мікроавтобус преміум-класу

Дійсно зірка класу, Multivan є, напевно, найдовершенішим автомобілем у списку. Він практично не має недоліків. 2.0-літровий дизель розвиває потужність до 199 к.с., коробка передач варіюється від механічної до автоматичної (робота), у якості опції доступний повний привід. Найшвидша версія розганяється до 100 км/год за 9.3 с., вже не кажучи про ривок зі старту!

Але головне те, що скоро у продаж надійде абсолютно нове покоління – Т7, яке ладне буде перевернути стандарти класу, піднявши планку ще вище. Втім, вартість як Т6.1, так і Т7 покоління є дуже високою.

  1. Citroen C4 Grand Picasso

  • Клас: мінівен (MPV)

Таке враження, що Citroen С4 Grand Picasso існує з незапам’ятних часів, але це все ще один із найпрактичніших семимісних автомобілів на ринку. Важливо те, що він також є одним з найдешевших.

C4 Гранд Пікассо осьаннього покоління це просторий, легкий для посадки і висадки, з чудовою оглядовістю автомобіль. Він економічний і комфортабельний, тому ідеально підходить для сімей. Окрім цього, Сітроен воістину чарівний всередині, де центрально розташована приладова панель задає не менше шарму, ніж панорамне лобове скло чи трьохсекційні підголовники.


Не пропустіть