Топ-10 кращих нових кросоверів для сім’ї у 2023 році

Оригінальний Nissan Qashqai 2007 року вважається родоначальником сегменту компактних кросоверів, і з тих пір вибір для покупців машин цієї категорії став практично безмежним. Так, сьогодні кросовери починаються від крихітних сітікарів, як-от Suzuki Ignis чи Dacia Spring і сягають до розкішних моделей, таких як Bentley Bentayga чи Maserati Grecale. Є спортивні моделі, схожі на купе, такі як BMW X6 , і навіть кабріолет у формі 2-дверного Volkswagen T-Roc.

Проте дана добірка від WhatCar включає максимально підходящі для середньостатистичної сім’ї кросовери, що пропонують хороше співвідношення ціна/якість, а також мають потужну ліквідність на вторинному ринку. Ми в MMR.net.ua переказуємо основні тези англійських експертів щодо кожного відібраного автомобіля. У добірці присутні як бензинові автомобілі (в т.ч. гібридні), так і електромобілі.

  1. Kia Sportage

Хоча Kia Sportage немає повністю електричних версій, більшість бензинових двигунів постачаються з певною гібридною допоміжною системою, буде то «м’яка», повна або плаг-ін. У топових моделях є навіть можливість повного приводу. Усередині Sportage виглядає якісно і продумано, водночас маючи високу посадку за рулем, якої прагнуть багато кросоверів.

Sportage також  молодець, коли справа доходить до практичності, з великим простором для п’яти осіб і багажником, який може вмістити аж вісім ручних валіз. Як бонус, ви отримуєте багато набору за свої гроші. Основні особливості топ-комплектації включають електрорегулювання, підігрів передніх сидінь і безключовий доступ.

  1. Hyundai Genesis GV60

Genesis GV60 забезпечує ідеальний баланс між комфортом і контролем, що робить його більш вишуканим, ніж Kia EV6. Усі моделі напрочуд швидкі, але версія початкового рівня Premium є найкращою, бо замінює динаміку прискорення на кращу дальність ходу. Так, за даними mmr.net.ua, для розгону від 0 до 100 кілометрів на годину їй потрібно 7,7 секунди, але вона може проїхати 520 км без підзарядки.

Всередині GV60 вас порадує розумна комбінація фізичних і сенсорних елементів керування, що робить його дуже легким у використанні. Незважаючи на те, що GV60 менший за своїх побратимів, він є практичним, а співвідношення ціни та якості, яке представляє автомобіль початкового рівня, робить його найкращим електричним сімейним кросовером.

  1. BMW iX3

BMW iX3 має батареї, що розміщені під підлогою – тому це не впливає на простір багажника або місце для ніг і голови задніх пасажирів. Можна навіть відкинути задні сидіння – чого не можливо зробити в Mercedes EQC чи Jaguar I- Pace. 550-літровий багажник Х3-го може вмістити вісім ручних валіз, що відповідає Land Rover Discovery Sport, але на одну менше, ніж може вмістити Audi Q5.

Час розгону до 100 км/год за 6,8 секунди радше нормальний, ніж захоплюючий, але більшість покупців сімейних електрокарів цікавить дальність ходу. Офіційно іХ3 долає 460 км на зарядці, більше, ніж Audi E-Tron і Mercedes EQC, хоча в реальному світі не завжди виходить досягнути такого результату.

  1. Kia EV6

Kia EV6 – це доказ того, що електричні кросовери можуть бути красивими, просторими, зручними в їзді та мати значний запас ходу. Kia приносить задоволення від керування. Хоча його підвіска жорсткіша, ніж у Hyundai, дехто може віддати перевагу кращій керованості Кіа. Інтер’єр EV6 дуже продуманий і зручний, у той час як спереду достатньо простору, а ззаду є місце для ніг, як у лімузині. Багажник має дуже практичну форму та достатньо великий, щоб вмістити сім ручних валіз.

Також чудово керувати ним: він добре тримає дорогу, їзда пружна, але не викликає дискомфорту, і залежно від обраної вами моделі динаміка EV6 буде пристойною або дуже швидкою. І запас ходу вражає! Лише висока ціна, як і на будь-які інші електромобілі, є деяким відштовхуючим фактором для певного відсотку покупців.

  1. Volvo XC40

Volvo XC40 поєднує в собі практичність, надійність і, звісно, ​​безпеку, якими Volvo славиться в усьому світі. Рекомендованим двигуном є 2,0-літровий бензиновий двигун початкового рівня B3, оскільки він має достатньо потужності для більшості покупців і зберігає низькі витрати. Відчуття від водіння розслаблені та комфортні, з чудовою їздою та плавною автоматичною коробкою передач – XC40 з МКПП більше не продається (в Англії). Керувати ним не так весело, як BMW X1 , але швед, безперечно, тихіший на дорозі.

XC40 є добре обладнаним у стандартній комплектації, хоча версія Plus  додає підігрів передніх і задніх сидінь, підігрів керма та кругове освітлення салону. Як і слід було очікувати, Volvo отримав повну 5-зіркову оцінку в краш-тестах Euro NCAP, адже машина має повний набір систем безпеки, включаючи систему автоматичного екстреного гальмування (AEB), яка може виявляти автомобілі, велосипедистів, пішоходів і навіть тварин.

  1. Skoda Enyaq

Електрокар Skoda Enyaq залишається гарним кросовером, а його функції «Simply Clever», такі як відсік у водійських дверях для парасольки, подвійні кишені на сидіннях, складні столики та безліч відділень для зберігання, значно полегшують сімейне життя.

Інтер’єр гарний, а елементи керування добре розташовані. І що цікаво, Enyaq відчувається більш якісним всередині, ніж дорожчий Ford Mustang Mach-E. Сидіння за кермом чудове – не високе, як у Range Rover, але вище, ніж у Kia EV6, – і сидіння зручні для більшості водіїв.

Керувати Enyaq не те, що можна назвати веселим, але навіть автомобіль початкового рівня буде ідеально швидким для більшості людей. Запас ходу базової версії в реальних умовах – близько 330 км. Можна обрати версію з більшою батареєю, потужнішим двигуном і повним приводом, якщо вам потрібен більший запас ходу чи краща динаміка.

  1. Mercedes-Benz GLC

Mercedes GLC є сильним гравцем у класі кросоверів середнього розміру, але ця гібридна версія 300е – особливо підійде для тих, хто має короткі поїздки на роботу. Вона може проїхати близько 130 км лише на електриці – це більше, ніж будь-який інший кросовер-гібрид на ринку.

GLC має просторий і привабливий інтер’єр із безліччю вбудованих технологій, що є великим кроком у порівнянні з жорстким, але нудним виглядом деяких конкурентів. За даними mmr.net.ua, у багажник нового  Mercedes-Benz GLC (300е) можна помістити шість ручних валіз – це дещо менше, ніж у звичайних моделей з бензиновим двигуном. Але тут більше простору, ніж ви знайдете в Audi Q5 чи BMW X3.

  1. Lexus NX

Lexus NX PHEV (плаг-ін гібрид) пропонується у версіях 450h та 350h. Обидві дарують вишукану їзду, особливо якщо ви виберете пухкіші колеса, а положення за кермом має підходити більшості людей. Дійсно, ці передні сидіння є одними з найкращих, які можна знайти в будь-якому авто, оскільки вони надзвичайно зручні, забезпечують чудову підтримку та мають величезний діапазон регулювання. Решта інтер’єру має чудову увагу до якості збірки та технології, що є величезним кроком вперед у порівнянні з Лексусами кілька років тому.

Простір спереду, ззаду та в багажнику також цілком респектабельний, і, типово для плаг-ін гібрида, NX 450h має під підлогою місце для зберігання зарядних кабелів. Lexus NX є напрочуд добре оснащеним, яку б версію ви не вибрали, але, якщо вже за це піде мова, вартує звернути увагу на версію початкового рівня 450h під назвою Premium Pack.

  1. Audi Q5

Audi Q5 поєднує в собі спортивність, зручність у використанні з вишуканим зовнішнім виглядом і відчуттям, яких шукають багато покупців. Лінійка включає бензинові, дизельні та гібридні моделі. А на додаток до цього – високопродуктивна версія SQ5. За інформацією mmr.net.ua, саме дизельна модифікація початкового рівня є найкращим вибором. Якість їзди Audi Q5 в цілому хороша, але все залежить від обраної комплектації. Тут найкраще підходить дорогий Vorsprung, за яким слідує початковий рівень Sport.

Простір у задній частині автомобіля на крок поступається Volvo XC60 , але є пристойний обсяг місця для зберігання речей. Багажник чудовий: сюди можна втиснути дев’ять ручних валіз, хоча вантажний простір гібридних версії закономірно менший.

  1. Ford Kuga

Ford Kuga став п’ятим найбільш продаваним кросовером в Англії у 2022 році завдяки широкому вибору двигунів, спортивним ходовим характеристикам та широкій дилерській мережі. Лінійка включає бензинові двигуни, плаг-ін гібрид, здатний проїхати від 30 до 40 миль на зарядці, і повний гібрид. Саме останній є фаворитом, особливо в модній комплектації ST-Line, оскільки він забезпечує гарну економічність без потреби підключатися до електромережі.

Kuga має високе місце за кермом, якого бажають покупці, хоча місця на передніх сидіннях не так багато, як у деяких інших кросоверах. Краще справи на задніх сидіннях, які можна ковзати вперед і назад, щоб збалансувати простір для ніг і багажника. Останній має зручну форму, без завантажувальної губи і пристойний об’єм.

Джерело WhatCar

Не пропустіть