Топ-10 речей, які слід перевірити перед покупкою вживаного Land Rover

Британська фірма Land Rover славиться по всьому світу шикарністю та комфортабельністю своїх позашляховиків на будь-якій місцевості та за будь-яких погодних умов, але вони також мають свої недоліки, як і будь-який автомобіль на світі. Американські журналісти з HotCars зібрали 10 важливих моментів, на які слід звернути увагу перед покупкою вживаного позашляховика відомої англійської марки і ми в MMR.net.ua готові розповісти україномовній аудиторії про що іде мова далі.

  1. Ознайомтеся з модельним рядом Ленд Ровер

Перш ніж придбати вживаний Land Rover, одним із перших кроків є вивчення історії цього бренду. Компанія Land Rover має багату історію, враховуючи, що спочатку вона була заснована в 1885 році як компанія Rover. Початкова компанія Rover виробляла велосипеди у своїй штаб-квартирі у Ворвікширі, Англія. Лише після Другої світової війни компанія Land Rover представила свій перший позашляховик.

Оригінальні позашляховики, вироблені Land Rover, були створені за мотивами британських армійських джипів, які використовувалися під час війни. Основним призначенням цих ранніх моделей було використання їх як сільськогосподарських транспортних засобів. Однак у міру того, як популярність англійських джипів почала стрімко зростати в Сполученому Королівстві та на глобальному рівні, змінилися також їх призначення та дизайн.

  1. «Відсіяти» деякі моделі

Окрім того, щоб дізнатися більше про історію Land Rover, дуже важливо дослідити, які моделі Land Rover не були вдалими. Хоча бренд Land Rover має відому історію, не всі моделі Land Rover створюються однаково. Однією з вживаних моделей Land Rover, яка за ці роки здобула неоднозначну репутацію, є Range Rover Evoque.

Ця модель Land Rover була вперше представлена ​​в 2011 році, і, схоже, вона викликала головний біль у клієнтів Land Rover з моменту її створення. Evoque , виготовлені з травня 2016 року по січень 2018 року, особливо чутливі до витоків палива з паливної рампи в моторний відсік.

Крім того, це не дешева в експлуатації модель. Орієнтовна вартість обслуговування Range Rover Evoque 2020 року випуску протягом п’яти років становить понад 10 000 доларів США. Крім того, за словами американців, орієнтовні витрати на ремонт протягом п’яти років сягають трохи більше 13 000 доларів. Якщо вас справді цікавить вживаний Range Rover, модель Evoque, мабуть, не повинна бути на вершині списку, зважаючи на все.

  1. Примхи пневмопідвіски

Одна з проблемних областей, на яку вам слід звернути увагу під час пошуку ідеального вживаного Land Rover, — це проблеми з пневматичною підвіскою. Так, шасі абсолютно всіх нових моделей Land Rover забезпечує плавну та стабільну їзду. Втім, на жаль, за інформацією mmr.net.ua, стійки пневматичної підвіски регулярно виходять з ладу на моделях Land Rover приблизно через 150 тис. кілометрів або після 5-10 років використання.

  1. Електрика та електроніка

Вживані Land Rover також, здається, мають проблеми з електрикою, що спричиняє зокрема витік масла чи охолоджуючої рідини. Компанія Land Rover була змушена відкликати низку своїх моделей через небезпечні проблеми з електрикою. У 2021 році Land Rover відкликав близько 1500 позашляховиків Discovery , виготовлених протягом 2020 -2021 років. Причиною кампанії стала втрата електроенергії та зупинка цих позашляховиків.

Роком раніше Land Rover був змушений відкликати понад 3000 моделей Land Rover Discovery Sport і Range Rover Evoque MHEV 2020. І знову причиною відкликання стали проблеми з електрикою. У цьому випадку проблеми з електрикою були надзвичайно небезпечними, оскільки Land Rover  знеструмлювався на швидкості на шосе . Дивлячись на вживані Land Rover, завжди обов’язково досліджуйте будь-які відкликання, які могли мати місце з роком випуску, який ви розглядаєте.

  1. Проблемні подушки безпеки на Land Rover початку 2000-х

Ще один важливий елемент, на який варто звернути увагу перед покупкою вживаного Land Rover, — це функція подушок безпеки. Деякі Ленд Ровери початку 2000-х років відкликали через подушки безпеки. Вживані повнорозмірні позашляховики Range Rover, випущені з 2007 по 2017 роки, отримали масове відкликання через смертоносні подушки безпеки, які вони містили. Японська корпорація Takata постачала подушки безпеки, які використовувалися в ці модельні роки, і відкликання торкнулося не тільки вживаних Land Rover, а багатьох світових фірм.

За американськими даними, приблизно 70 мільйонів автомобілів в США, вироблених 33 різними марками, постраждали від цих несправностей подушок безпеки. Що робить ці подушки безпеки такими небезпечними, так це те, що коли вони спрацьовують під час зіткнення, деякі з них викидають гострі металеві осколки, ще більше травмуючи людину, а в деяких випадках і вбиваючи пасажирів. Отже, якщо ви збираєтеся придбати вживаний Land Rover, вироблений протягом цього періоду часу, у ваших інтересах буде запланувати зустріч для заміни подушок безпеки у місцевого дилера Land Rover.

  1. Протікання люку / панорамного даху

Хоча це менш серйозна проблема порівняно з несправними подушками безпеки, ще однією важливою несправністю, на яку слід звернути увагу, купуючи вживане авто будь-якого бренду, є протікання люка в даху. Деякі проблеми з люком на старих Land Rover можуть виникати просто через заблоковану дренажну систему або тріснуте чи ослаблене гумове ущільнення. За інформацією mmr.net.ua зазвичай цей нюанс це легко виправити. Однак, якщо не перевірити наявність цих проблем і негайно їх усунути, це може призвести до ще більшої вм’ятини у вашому гаманці, якщо протікаючий люк у даху спричинить значну шкоду салону вашого вживаного Land Rover.

  1. Чи є іржа?

Якщо вживана модель Land Rover, яку ви збираєтеся придбати, має ознаки сильної іржі, можливо, краще продовжити пошук інших варіантів. Якщо іржа надлишкова, ймовірно, вона тільки продовжить поширюватися. У підсумку це швидко поверне вас на круги своя, оскільки ви будете на полюванні за іншим новим для вас вживаним автомобілем. Пам’ятайте, що іржа спочатку вражає днище автомобіля. Тому завжди перевіряйте під транспортним засобом, перш ніж ставити підпис на пунктирній лінії.

  1. Великий пробіг

Купуючи вживаний автомобіль, чим менше він має пробіг, тим краще. Середній термін служби Land Rover в Англії становить від 150 000 до 200 000 миль (320 тис. км). Звичайно, це число буде змінюватись залежно від того, як Land Rover обслуговувався протягом усього терміну служби. Розглядаючи різні вживані Ленд Ровери, купівля машини з пробігом менше 150 тис. км є правильним правилом. Однак, якщо за автомобілем добре доглядали, його рама та кузов не пошкоджені, а також авто має чітку історію технічного обслуговування, ви точно можете придбати вживаний Land Rover і з 400-500 тисячним одометром.

  1. Програма «Land Rover Approved»

Якщо ви хочете отримати максимум за свої гроші, купуючи «новий для вас» Land Rover, купівля сертифікованого вживаного Land Rover може того вартувати. Сертифікований «б/у» Land Rover — автомобіль, який пройшов ретельну перевірку та отримав від виробника статус перевіреного уживаного автомобіля, якщо саме ця машина відповідає всім встановленим стандартам якості.

Звичайно, однією з найважливіших переваг є те, що ви можете бути впевнені, що не вкладатимете свої гроші, так би мовити, у «тонучий корабель». Недоліком інвестування в Land Rover Approved є те, що він матиме набагато вищу ціну порівняно з «рандомними» вживаними Land Rover. Зрештою, вам доведеться зважити всі «за» і «проти» та визначити, що для вживаного Land Rover найважливіше: спокій чи нижча ціна.

  1. Тест-драйв автомобіля перед покупкою

Незалежно від того, яку вживану модель Range Rover або Land Rover загалом ви виберете, якщо довірений механік перевірить цей автомобіль перед покупкою – це буде гарна ідея. Хоча іноді це може здатися зайвим, але те, що механік перевірить автомобіль і виявить ті чи інші приховані проблеми, перш ніж поставити своє ім’я на пунктирній лінії, може заощадити від сотень до тисяч євро у довгостроковій перспективі. Загалом, якщо ваша мета — придбати вживаний Land Rover, яким ви зможете насолоджуватися багато років, ми в mmr.net.ua рекомендуємо отримати доступ до двигуна автомобіля, трансмісії, гальм, системи підвіски та цілісності конструкції перед закриттям питання покупки-продажу.

Джерело HotCars

Не пропустіть