Топ-10 переваг володіння Subaru в регіонах з суворою зимою

Щороку водіям у багатьох регіонах світу доводиться стикатися з суворими погодними умовами, наприклад зимою. Це створює складні умови водіння, які вимагають додаткової обережності та готовності. Зима приходить зі снігом і льодом на дорозі, що погіршує зчеплення з дорогою та ускладнює гальмування та маневрування. Таким чином, володіння автомобілем, який підходить для водіння по снігу, може зробити навігацію вашими зимовими поїздками набагато менш напруженою.

Протягом багатьох років Subaru плекала репутацію виробника автомобілів, які чудово працюють у сніжних та суворих зимових умовах . Як і інші японські машини, автомобілі Subaru домінують у сфері якості, надійності, безпеки та практичності. Крім того, їх адаптація до споживчих уподобань і зосередженість на співвідношенні ціни та якості принесли марці велику кількість прихильників по всьому світу. Ось чому автомобілі Subaru є чудовими транспортними засобами для людей, які живуть у засніжених регіонах планети. Журналісти з американського видання HotCars назвали 10 переваг авто даної марки в цьому контексті і ми в MMR.net.ua розповімо вам про все це нижче.

10. Симетричний повний привід – Symmetricаl AWD

Симетричний повний привід Subaru — це власна система трансмісії 4х4, яка виділяє Subaru в автомобільній промисловості, водночас роблячи цю марку одною з найкращих для їзди по снігах і льодах. Це система постійного повного приводу, розроблена для забезпечення оптимального зчеплення з дорогою, стабільності та контролю за різних умов водіння. Вона має симетричне розташування її елементів, що сприяє рівномірному розподілі потужності на всі чотири колеса для оптимального зчеплення та керованості, створюючи таким чином збалансоване та стабільне водіння. Ця система є стандартною для всіх Subaru (крім купе BRZ), від високопродуктивних моделей, як Impreza WRX STI, до універсалів підвищеної прохідності та кросоверів.

Переваги:

  • максимальне зчеплення на крижаних / засніжених поверхнях;
  • передбачувана керованість і знижений ризик надмірної або недостатньої поворотності;
  • універсальна система, представлена ​​в широкому діапазоні моделей.

Недоліки:

  • швидший знос шин;
  • складність системи зумовлює дороге технічне обслуговування.

9. Низький центр маси опозитних моторів

У той час як більшість автовиробників жонглюють між рядними та V-подібними моторами, Subaru зберігає відданість опозитному двигуну. Цей двигун має горизонтальне розташування циліндрів і став характерною рисою даної японської фірми. І він теж має переваги для їзди по снігу! Конструкція двигуна дозволяє встановлювати його нижче в шасі автомобіля. Це забезпечує нижчий центр маси та покращений розподіл мас, що посилює стабільність і керованість, особливо в складних умовах водіння. Ці двигуни також пропонують плавну та лінійну подачу потужності, додаючи фактор передбачуваності контролю тяги в усьому діапазоні обертів.

8. Режим X-MODE допомагає зберігати контроль в екстремальних умовах

Subaru пропонує систему X-MODE для моделей з безступеневою АКПП (варіатором). Ця технологія доповнює симетричний постійний повний привід марки і надає водію легкість в пересуванні по болотах і пересічній місцевості. Одним натисканням кнопки режим X-MODE керує потужністю двигуна, трансмісією, розподілом крутного моменту повного приводу та гальмівною системою для покращення стабільності, зчеплення та контролю на слизькій поверхн, під час підйому та на крутих спусках. Деякі моделі (Crosstrek, Forester і Outback) оснащені подвійним режимом X-MODE з двома режимами залежно від умов, включаючи сніг/бруд і глибокий сніг/багнюку. За даними mmr.net.ua режим глибокого снігу є найкращим режимом для водіння Subaru в екстремальних снігових умовах.

Переваги:

  • покращує зчеплення на слизькій або нерівній поверхні;
  • забезпечує контрольований спуск на крутих схилах;
  • покращує стійкість автомобіля в складних умовах, наприклад на засніжених дорогах.

Недоліки:

  • X-MODE споживає більше палива;
  • опція на деяких моделях, яка робить і так недешеве авто дорожчим.

7. Передова технологія допомоги водієві

Усі нові автомобілі Subaru стандартно оснащуються технологією допомоги водієві Subaru EyeSight – набором функцій, який використовує стереокамери для спостереження за дорогою попереду та попередження водія про потенційну небезпеку. Це одна з найдосконаліших систем допомоги водієві на ринку, яка показала свою ефективність у зниженні кількості аварій. EyeSight не розроблено спеціально для сніжних умов, але деякі його функції, як-от гальмування перед зіткненням і динамічний контроль автомобіля, можуть допомогти запобігти або зменшити тяжкість аварій, спричинених слизькими дорогами чи погіршеною видимістю. Проте варто пам’ятати, що хоча EyeSight підвищує безпеку та контроль у складних зимових умовах, він не замінює потребу в адекватних діях самого водія.

Особливості Subaru EyeSight:

  • Автоматичне гальмування перед зіткненням
  • Адаптивний круїз-контроль
  • Попередження про виїзд зі смуги руху
  • Асистент утримання смуги руху
  • Виявлення сліпих зон
  • Попередження про поперечний рух ззаду
  • Пом’якшення відволікання уваги водія

6. Великий кліренс

Дорожній просвіт завжди є ключовим фактором для транспортних засобів, яким суджено пересуватися по пересіченій місцевості та в суворих погодних умовах. Більшість представників модельного ряду Subaru мають високий дорожній просвіт, що дозволяє з легкістю прибирати сніг та інші перешкоди на дорозі. Так, наприклад спортивне купе BRZ чи компактний седан Impreza мають лише 13 см кліренсу, але це і зрозуміло – ці машини в перчу чершу повинні забезпечити відмінну керованість на асфальті. Але такі моделі як Crosstrek, Layback, Outback, Forester – всі вони мають більше 20 см під днищем.  Такий високий дорожній просвіт знижує ризик провалу під час руху по глибокому снігу та зменшує попадання снігу в моторний відсік тощо.

5. Дистанційний запуск двигуна і клімат-контролю

Subaru завжди шукає інноваційні способи виділитися з натовпу, і в 2019 році вони представили дистанційний запуск із активацією клімат-контролю в моделях Crosstrek, Forester та Impreza. Тепер він доступний на всіх моделях Subaru з підпискою STARLINK Security Plus і дозволяє водіям заводити машину, регулювати температуру та налаштування кліматичної системи, а також віддалено контролювати цим за допомогою програми mySubaru. На думку mmr.net.ua, це недооцінена функція, особливо в жарку чи холодну погоду. Ви можете завести свій автомобіль і дати попрацювати системі клімат-контролю, перш ніж сісти в нього, щоб вам було комфортно, як тільки ви сідаєте за руль.

4. Обігрів / підігрів

Системи підігріву автомобіля можуть покращити комфорт під час їзди в завірюху чи бурю. Багато комплектацій Subaru стандартно оснащені різними функціями підігріву, наприклад підігрівом сидінь, що дуже приємно в холодну погоду. А ще можна вибрати «всепогодний пакет», який містить більше функцій, як-от обігрів лобового скла, обігрів дзеркал і обігрів керма.

3. Висока надійність

Якщо ви живете в засніженому регіоні, наприклад, Канада, Аляска, Північна Європа чи навіть Альпи, вам потрібен транспортний засіб, здатний витримати складну погоду, і завжди розраховувати на те, що він безпечно доставить вас додому. Subaru має репутацію виробника якісних, надійних, міцних і довговічних автомобілів, і багато власників Subaru повідомляють про високу оцінку довговічності своїх машин. Взагалі, володарі продукції цієї японської марки є одними з найбільш задоволених своїми автомобілями серед усіх автовласників і являють собою свого роду потужну окрему спільноту, як-от це ще є у випадку BMW чи Toyota. Не дивно, адже автомобілі Subaru створені, щоб витримувати тяжку експлуатацію зимової їзди, що робить їх відмінним вибором для засніжених регіонів.

2. Високі показники безпеки

За статистикою, шанси потрапити в аварію зростають у зимові місяці. Це і так очевидно. Значно приємніше на думці, коли виходиш на сніг із більш безпечним автомобілем, який зменшує ймовірність травм у разі аварії, а автомобілі Subaru якраз є одними з найбезпечніших машин на ринку. Так, серед проведених за останні 10 років краш-тестів організацією Euro NCAP не було жодної моделі японської фірми, яка б не отримала максимальні 5 зірок в загальній системі оцінки безпеки. Тільки відмінні результати, рік за роком. Схожа ситуація і в американських державних інституціях. Такі організації, як Страховий інститут безпеки дорожнього руху США та Національна адміністрація безпеки дорожнього руху, постійно відносять автомобілі Subaru до числа найбезпечніших транспортних засобів на дорозі.

Для розуміння, пояснюємо: коли говоримо про відмінну безпеку автомобілів Subaru, маємо на увазі низку факторів, які можна поділити на основні групи: чудова керованість автомобіля в екстримальних дорожніх ситуаціях, висока пасивна безпека машини, тобто міцність її кузова і салону при зіткненні чи ударах, а також «нашпигованість» моделей Subaru найсучаснішими системами активної безпеки, про що вже ми в mmr.net.ua розповідали вище.

1. Висока ліквідність

Попри те, що автомобілі Subaru далеко не найдешевші на ринку, вони пропонують сильне співвідношення ціна / якість із кількома перевагами, такими як стандартний повний привід і та багате оснащення системами з безпеки вже в базовій комплектації. Тим не менш, більшість моделей Subaru не розорять вас під час експлуатації, і володіння цими машинами дасть вам такий бажаний спокій, оскільки ви знаєте, що у вас є автомобіль, який добре обладнаний і здатен безперебійно виконувати поставлені задачі за суворих погодніх умов. Крім того, продукція Subaru добре зберігає свою вартість, що, закономірно, є ознакою їх гарної якості та бажаності на ринку вживаних автомобілів. Таким чином, водії можуть розраховувати на хорошу віддачу від своїх інвестицій, коли вони вирішать продати свою машину, адже вона буде завжди ліквідною.

Джерело HotCars

Не пропустіть