Британці назвали Топ-8 доступних сімейних авто з пробігом

Якщо вам потрібен нова машина, щоб виконувати сімейні обов’язки, вибір злегка уживаного сімейного автомобіля може допомогти вам заощадити гроші, і водночас не відставати від найновіших автомобільних технологій, у тому числі і в плані безпеки. Журналісти британського видання AutoExpress зібрали топ-8 найбільш оптимальних варіантів на ринку вживаних авто Сполученого Королівства на роль сімейного авто. Ми в MMR.net.ua готові проінформувати вас щодо головних деталей підбірки далі.

1. Opel Insignia

Великий Opel в кузові ліфтбек приховує красивий затишний інтер’єр, який вражає якістю виконання, затишком і простором для пасажирів. Якщо ж вам потрібно ще більше місця для багажу, тоді можна обрати універсал Insignia Caravan, який також доступний у варіанті Country Tourer із міцним покриттям кузова, підвищеним дорожнім просвітом і повним приводом. Під час руху, витонченість та плавність ходу роблять Opel справжнім «пожирачем кілометрів» на автострадах. Але якщо вам все-таки доведеться їхати звивистим маршрутом додому, тоді точне рульове керування, вивірені реакції на руль і хороше зчеплення означають, що Insignia надасть вам більше впевненості в дорозі, ніж який-небудь нудний кросовер.

Багато кому сподобаються економічні дизелі, а топ-версія GSi забезпечує гідну динаміку. Однак саме 1,5-літровий бензиновий двигун із турбонаддувом найкраще відповідає характеру Insignia завдяки його балансу потужності та економічності. Стандартна 6-ст. механічна коробка передач приємна в керуванні, але також варто звернути увагу на плавну 8-ст. автоматичну трансмісію (гідротрансформатор).

2. Skoda Superb

Skoda Superb залишається одним із найкращих автомобілів D-класу. Разом з тим, Skoda трохи дорожча за більшу Insignia, тому вона посіла друге місце в списку. Завдяки продуманому та вишуканому салону, гідній динаміці, прекрасному комфорту та гібридній модифікації (PHEV), Superb це воістину безпрограшний вибір, якщо тільки бюджет дозволяє його придбати.

За даними mmr.net.ua, дане покоління Superb випускається з 2015 року, а у 2019 році модель було оновлено. Деякі технологічні оновлення включали наявність матричних світлодіодних фар і адаптивного круїз-контролю. Ліфтбек Superb також отримав низку високотехнологічних мультимедійних систем, причому всі автомобілі мають принаймні 8-дюймовий сенсорний екран, а моделі вищих комплектацій отримують 9,2-дюймову версію монітору. Варто також розглянути модифікації, оснащені чудовим цифровим дисплеєм приладової панелі Virtual Cockpit – він є стандартним для найвищих специфікацій Superb.

3. Peugeot 508

Те, що ліфтбек Peugeot 508 не має того простору та практичності, як у конкурентів по D-класу, є своєрідною «відплатою» за стиль. Витончений силует 5-дверки доповнюють безрамкові бокові вікна дверей. М’яка їзда та витонченість реакцій означають, що Пежо 508 це хороший вибір для довгих поїздок, а гібридний варіант (PHEV) дозволить економити бензин у повсякденних міських заторах.

Витончений французький стиль 508-го не обмежується екстер’єром – компонування приладової панелі Peugeot «i-Cockpit», щедрий рівень обладнання та якісні матеріали створюють напрочуд стійке відчуття речі преміум-класу. Експлуатація 508 не повинна коштувати значних витрат, оскільки навіть базовий 3-циліндровий бензиновий мотор та 1.5-літровий «дизель» вміють гарно економити паливо, а гібридна модифікація – тим більше. Для тих, хто шукає більш місця для голів задніх пасажирів і більшого багажника існує виконання в кузові універсал – Peugeot 508 SW.

4. Toyota Prius

Хетчбек Prius — це просто чудовий сімейний автомобіль, який недорогий у експлуатації, повністю відповідає фантастичній надійності Toyota, а також цікаво виглядає — принаймні, якщо ви захоплюєтеся його стилем «Marmite». На думку mmr.net.ua, Prius, безперечно, є класною альтернативою іншим компактним сімейним хетчбекам, таким як Volkswagen Golf , Ford Focus або Opel Astra .

Поєднання ефективного бензинового двигуна 1,8 з гібридною установкою означає, що дбайливо керований Prius може забезпечити таку ж економічність, як дизельний хетчбек, але зі значно меншими викидами нечистот. Попередньою генерацією також приємно керувати, з оновленою безступеневою автоматичною коробкою передач CVT, яка пропонує значно покращену плавність під час прискорення, і шасі, яке є жвавим і складеним. Практичність також достойна, але акумулятор під заднім сидінням зменшує простір для голови ззаду. Це проблема для високих дорослих, але одна з небагатьох ложок дьогтю.

5. Volkswagen Passat

Він може бути спокійним і консервативним, але Passat пахне вишуканою якістю, і оснащений достатнім оберемком технологій, щоб легко конкурувати з найкращими. Німецький седан також дуже місткий, а інтер’єр створює пречудову атмосферу завдяки добре продуманому дизайну та максимальній якості збірки і матеріалів. Останнє покоління з’явилося в 2015 році та було оновлене в 2019-му. 4-циліндрові дизелі 1,6 і 2,0 TDI плавні й економічні, а найновіші (після модернізації) 1,5-літрові та 2,0-літрові бензинові двигуни потужні і тихі.

Volkswagen Passat надзвичайно приємний в управлінні та є чудовими автомобілем для далеких поїздок із ергономічними сидіннями і положенням за кермом із великою кількістю регулювань. Є вражаюча кількість простору для пасажирів спереду та ззаду, а кому треба возити великі предмети – може розглянути версію в кузові універсал – Passat Variant.

6. Mazda 6

Однією з ключових характеристик «шістки» є фактор задоволення від водіння Mazda. Це один із небагатьох сімейних седанів, водіння яких приносить таке задоволення, поєднуючи спортивну керованість із потужними (і надійними) силовими агрегатами. Більшість людей вважає, що Mazda 6 також має гарний зовнішній вигляд, завдяки своїм плавним лініям, які пропонують освіжаючу альтернативу часто консервативному стилю конкурентів. На щастя, стрункі лінії не перетворюються на тісний салон, і Mazda 6 пропонує багато місця всередині для п’ятьох дорослих, а також їхнього багажу.

На дорозі Mazda 6 є гнучкою та чуйною, і лише версія Sport Nav з більш пружними пружинами виглядає дещо твердою. Салон також є чудовим місцем для відпочинку з відчуттям найвищої якості. Крім того, паралельно з класичним 4-дверним седаном японці пропонують Mazda 6 в кузові «5-дверний універсал» – якщо комусь знадобиться додатковий об’єм багажника.

7. Citroen C4 Grand Picasso

Французький 7-місний MPV є справжнім «уловом» серед злегка уживаних автомобілів. Сім’ї, яким потрібен практичність і внутрішній простір, будуть вражені салоном цього мінівена, особливо його зйомним сидінням 2- та 3-го рядів. C4 Grand Picasso також надзвичайно просторий усередині, і ви відчуваєте легкість і повітря, де б ви не сиділи – включаючи третій ряд сидінь.

Citroen також є дуже стильною машиною, що є чимось на кшталт рідкості в класі мінівенів, в той час як салон ще більше привертає увагу, ніж екстер’єр, особливо у версіях з великим 12-дюймовим дисплеєм посередині торпедо. Рівні специфікацій також досить вичерпні, з найкращими версіями, які додають такі розкоші, як масажні сидіння з електрорегулюваннями. За інформацією mmr.net.ua, лінійка моторів C4 Grand Picasso складається з ощадливих дизельних і бензинових двигунів, як-от 1,2-літровий трициліндровий турбомотор, який напрочуд добре відповідає вимогам і видає 130 к.с. Шикарне комфортабельне шасі завершує перемогу.

8. Hyundai Ioniq

Ця модель Hyundai буває в трьох модифікаціях, причому основним варіантом є гібрид з самозарядкою. Є також плаг-ін гібрид (PHEV) і електрична версія, і, хоча всі добре себе показують у повсякденному використанні, британці особливо виділяють версію PHEV. Усі три види Ioniq становлять сильну конкуренцію еквівалентним моделям Prius, але відносно велика батарея ємністю 8,9 кВт·год у Ioniq PHEV дає йому перевагу в економічності. Повністю заряджений, він проїде 60 кілометрів лише на електроенергії – чи не ідеальний хетчбек на щодня?

В іншому паралельні гібриди і PHEV дуже схожі з точки зору механіки, вони мають той самий 1,6-літровий бензиновий двигун і електромотор, що видає загальну потужність 141 к.с. Візуально Ioniq має подібний профіль до Prius, що, можливо, не дивно, оскільки обидва оптимізовані в аеродинамічній трубі, щоб зменшити опір і підвищити ефективність. Як наслідок, Ioniq також страждає від тієї ж проблеми, що й Prius, а саме – від зменшеного простору для голови пасажирів на задньому сидінні – у високих пасажирів їхнє волосся черкає обшивку стелі. Багажник Ioniq є пристойним, і з огляду на те, що ціни на вживані Hyundai значно нижчі, ніж на Prius, «кореєць» виглядає чудовою вживаною машиною для купівлі.

Джерело

Не пропустіть