Топ-10 найкращих нових авто, які вартують вашої уваги у 2024 році

Шукаєте найкращі автомобілі для покупки? Ви потрапили в потрібне місце. Машини бувають усіляких класів, форм та розмірів, і ми в MMR.net.ua знаємо, що більшість з них зараз досягають дуже високих стандартів у всіх сферах. Але які з них найкращі?

У цьому нам допомогли розібратися англійські журналісти з видання Parkers, які зібрали багато найкращих моделей, кожну у своїй номінації. Ми не будемо розповідати абсолютно про кожну з них, а лише оберемо 10 найбільш цікавих випадків. Отож, читайте короткі відомості про кожного переможця далі.

Land Rover Defender

  • Номінація: «Найкращий позашляховик»;
  • Переваги: прохідність, технології, комфорт;
  • Недоліки: дороговизна експлуатації, не певна надійність.

Подібно до попереднього покоління, останній Land Rover Defender випускається в різних варіантах довжини кузова – і найкоротша 3-дверна модель чудово відповідає критеріям найкращих позашляховиків. І знову ж таки, як і у випадку з оригінальним Defender, ця нова генерація має надзвичайні можливості, коли ситуація доходить до екстримальних умов експлуатації.

Те, де він кардинально відрізняється від старих Defender, — це комфортабельність їзди, прекрасна динаміка і насиченість широким пакетом стандартного і опціонального оснащення. Сучасний Defender їздить майже так само добре, як Land Rover Discovery, тоді як чудово виконаний зовнішній дизайн поєднується з масивним, але дуже приємним, затишним салоном. Доступні технології новітнього Ленд Ровера також неймовірно просунуті.

Renault Alpine A110

  • Номінація: «Найкращий спортивний автомобіль»;
  • Переваги: керованість, динаміка, стиль;
  • Недоліки: низька практичність і висока вартість.

2-дверний спорткар Renault Alpine A110 — це напрочуд хороша машина. Очевидно, що модель була задумана, розроблена і налаштована людьми, які дійсно захоплюються водінням і розбираються в автомобілях. Хоча Alpine швидка і захоплююча, але також відносно комфортно (для двох) і економічна, адже аеродинаміка і легкість кузова цьому сприяють.

Шкода тільки, що в салоні використані недорогі матеріали і якість зборки середня, а мультимедійна система застаріла. Зате бензиновий двигун 1.8 турбо від Megane R.S. у поєднанні з автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням дарують незабутній вир емоцій.

BMW i4

  • Номінація: «Найкращий електромобіль преміум-класу»;
  • Переваги: керованість, технології, комфорт, практичність;
  • Недоліки: дороге в обслуговуванні, специфічний дизайн.

BMW i4 – це 5-дверний ліфтбек D-класу. Фактично, це ліфтбек 4 серії, тільки виключно електричний. Німецький електромобіль комплектується різними варіантами силових установок, усі є задньопривідними. Базова версія передбачає електробатарею корисною ємністю 67 кВт*год і здатна проїхати без підзарядки 450-480 км, залежно від коліс. Відповідно і витрата електроенергії у неї варіюється від 15.8 до 18.7 кВт/100 км. За даними mmr.net.ua прискорення до 100 км/год займає 6.0 секунд.

Інші дві модифікації комплектуються батареєю з корисною ємністю 81 кВт*год. Перша може проїжджати без дозарядки до 590 км за циклом WLTP. Інша модифікація BMW i4 націлена на динаміку, тому здатна «проїхати» лише до 520 км. Зате прискорення її до 100 км/год займе лише 3.9 секунд. Час повного заряджання від домашньої мережі займає 7 та 8.5 годин для меншої і більшої батареї відповідно, а швидка зарядка від 10 до 80% можлива за 30 хвилин.

Volkswagen Multivan

  • Номінація: «Найкращий мікроавтобус»;
  • Переваги: продуманість, простір, комфорт;
  • Недоліки: дорогий в обслуговуванні.

Коли вам потрібно якомога більше місця для людей і речей, ви не зможете вибрати нічого кращого, ніж 7- або 8-місний мікроавтобус. І Volkswagen Multivan є таким. У ньому є 7 або 8 (залежно від версії) сидінь для дорослих, які можна конфігурувати в різних варіантах розташування. Геніальна консоль з підстаканниками та розкладний столик може рухатися спереду назад. Багажник також пристойний у версії з довшим кузовом.

У Multivan надзвичайно тихо та зручно подорожувати, оглядовість фантастична. Як стверджують англійці з Parkers, цей Volkswagen навіть непогано керується, незважаючи на значні розміри. Гібридна версія, що підзаряджається, підсилює екологічність автомобіля. Просто дивлячись на нього, хочеться вирушити з ним у пригоду.

Citroen C4 X

  • Номінація: «Найкращий седан»;
  • Переваги: високий кліренс, просторий салон, винятковий комфорт;
  • Недоліки: специфічний дизайн, слабка керованість.

C4 X — це 4-дверний седан С-класу, але не звичайний. Він має значно вищий кліренс, більші колеса і масивний дизайн передньої частини. Салон Citroen C4 X справді просторий (хоча для ніг місця не більше, ніж в меншому седані C-Elysee), багажник дуже великий, їздити неймовірно комфортно, а експлуатаційні витрати низькі. Він також дуже добре обладнаний і має розумну ціну, тож С4 Х – це безумовно практичний вибір.

1.2-літровий бензиновий 3-циліндровий двигун — найкращий варіант, він досить економічний і продуктивний. Доступний як з 6-ст. МКПП, так і є 8-ст. АКПП. Як більш надійна силова установка пропонується дизельна версія з мотором 1.5 (130 к.с.), а також повністю електрична модифікація е-С4 Х.

Dacia Duster

  • Номінація: «Найкращий бюджетний позашляховик»;
  • Переваги: чудова прохідність, низька ціна, висока практичність;
  • Недоліки: ергономіка салону місцями специфічна.

Dacia Duster 4×4 є справжнім переможцем у всіх напрямках. Він коштує як мішок арахісу, пропонує багато місця всередині для свого розміру та має належну спроможність на бездоріжжі. Посада за кермом трохи висока, а салон більш міцний, ніж плюшевий, але за гроші, які ви платите за Dacia, це, безумовно, найкраще співвідношення ціна/якість з усього списку. Не кожна версія є повнопривідною, а ті, що є – неминуче мають найвищу ціну. Але низька ціна обслуговування і пристойна ліквідність нівелюють потрачені на початку кошти.

BMW 3 series Touring

  • Номінація: «Найкращий універсал»;
  • Переваги: динаміка, управління, якість, ліквідність;
  • Недоліки: дорогий, немає МКПП.

Важко придумати більш повний пакет, ніж BMW 3 серії Touring. Ми в mmr.net.ua теж вважаємо, що «трійка» це сімейний універсал, який відповідає всім вимогам – він чудовий в управлінні, добре виглядає, є  престижним автомобілем з високою ліквідністю і, що найголовніше, надзвичайно практичний.

Багажник 3-ї серії наповнений продуманими штрихами, з розділеними дверима багажника та прогумованими рейками проти ковзання. Навіть в «утилітарній» формі Touring 3-я серія зберігає репутацію BMW як виробника автомобілів з прекрасною керованістю. Він достатньо комфортний під час круїзу, а всі двигуни вражаюче потужні та економічні.

Skoda Fabia

  • Номінація: «Найкращий перший автомобіль»;
  • Переваги: оглядовість, маневреність, доступність;
  • Недоліки: лише МКПП, жорсткість підвіски.

Skoda Fabia – це початкова модель в лінійці чеського автовиробника. Можливо, вона не здивує і не зачарує вас, як, скажімо, Renault Clio чи Citroen C3, але Fabia змушує вас підкорятися своєю всебічною досконалістю, і по факту є дуже мало за що її критикувати. Коротше кажучи, це чудовий малий хетчбек, який володіє фірмовим пакетом практичних рішень від Skoda – Simply Clever – і демонструє відмінну паливну економічність і оглядовість.

Honda Civic

  • Номінація: «Найкращий хетчбек»;
  • Переваги: надійність, ліквідність, репутація, зручність;
  • Недоліки: лише гібридне виконання (або відразу Type R).

Хетчбек Honda Civic ідеально підходить, якщо вам не потрібен універсал чи седан – його 410-літровий багажник є мало не найбільшим, який ви знайдете серед хетчбеків С-класу. Civic у 4-дверному кузові також існує, але на європейський ринок така модель, нажаль, більше не постачається.

Повертаючись до хетчбека, ми в mmr.net.ua хочемо підкреслити, що крім бадьорої динаміки і відмінної паливної економічності, як дизель, гібридний Honda Civic прекрасно керується. Звісно, плавність ходу тут не така, як в Citron C4 чи Renault Megane, але завдяки не низькій масі гібридна Honda Civic не є такою вже жорсткою, як звичайна. Виробник пропонує три щедро обладнані рівні комплектацій на вибір, усі вони за цілком розумною ціною.

MG 4

  • Номінація: «Найкращий бюджетний електрокар»;
  • Переваги: технології, динаміка, маневреність, доступність;
  • Недоліки: не для усіх сьогодні відома фірма.

Хетчбек MG 4 – це ковток свіжого повітря в сегменті електромобілів. Цілковто електричний п’ятидверний хетчбек із бадьорою продуктивністю, гідним запасом ходу та вражаючим рівнем оснащення – і все це за ціною звичайного хетчбека С-класу з ДВЗ! І це одна з головних причин, чому англійці вибрали його найкращим новим автомобілем сьогодні на ринку.

Спочатку запущений у специфікації Standart Range з дальністю 350 км та Long Range, здатний проїхати до 452 км, кількість пропонованих версій тепер подвоїли. Тепер є ще Extended Range, який здатний проїхати заявлених 515 км на одному заряді, а також супер-швидка версія X-Power з прискоренням до 100 км/год за 3.8 секунд.


Не пропустіть