Топ-7 найпрактичніших універсалів у 2024 році

Універсали вже давно є логічним вибором для великих сімей, яким потрібен додатковий простір у багажнику порівняно зі стандартним седаном чи тим паче хетчбеком. Разом з тим, даний тип кузова користуються заслуженою популярністю у хазяйських чоловіків, які часто возять багато різноманітного вантажу для дому у своєму автомобілі: дрова, картопля, дачна розсада, якісь ящики тощо. Тому 5-дверний універсал залишається чудовим вибором для тих, хто хоче щось особливо практичне і містке, але при тому не громіздке і витратне, як повноцінний позашляховик чи навіть кросовер. Так вважають і спеціалісти англійського видання CarBuyer.

Ще однією великою перевагою універсалів перед громіздкими позашляховиками та мінівенами є те, як вони керуються. Керування універсалом зазвичай мало чим відрізняється від водіння седана тієї ж моделі. І навіть якщо ви не з тих, хто розбирається у задоволенні від водіння, ви точно будете задоволені найбільшою перевагою, яку приносить універсал – його експлуатація не буде коштувати набагато дорожче, ніж відповідного седана чи хетчбека. А буде помітно дешевшою, ніж еквівалентного розміру кросовера чи позашляховика. Ми в MMR.net.ua далі розкажемо головні думки журналістів зі Сполученого Королівства щодо 7 найкращих моделей С- і D-класу на ринку в кузові універсал.

Skoda Octavia Combi

  • Клас: компактний (С);
  • Двигуни: бензин, бензин-гібрид, дизель;
  • Країна: Чехія.

Skoda Octavia є одним із найкращих нових легкових автомобілів, які можна купити сьогодні. Універсал Octavia Combi не такий просторий всередині, як більший Superb Combi, але вона легко задовольнить потреби більшості сімей, маючи достатньо місця для дітей, валіз і сімейного собаки. Якісний інтер’єр, який все ще виглядає вишукано, гарантує, що Octavia стане чудовим місцем для тривалих подорожей. А ще Skoda демонструє високу ліквідність, зокрема у порівнянні з преміальними конкурентами від Audi чи BMW.

П’ятизірковий рейтинг безпеки Euro NCAP є ще одним плюсом Octavia, а вибір дизельних, бензинових і гібридних силових установок означає, що покупці моделі зможуть знайти машину відповідно до своїх потреб. Можливо, це не найгламурніший автомобіль у світі, але для надійного транспорту, який повинен працювати і приносити задоволення, Octavia заслуговує на своє місце у верхній частині цього списку.

Mercedes-Benz C-Class Estate

  • Клас: середній (D);
  • Двигуни: бензин, бензин-гібрид, дизель-гібрид, дизель;
  • Країна: Німеччина.

Останній C-Class в кузові універсал спирається на сильні сторони старої моделі. Вам може бути важко помітити візуальні відмінності від попереднього покоління, але тепер за даними mmr.net.ua С-клас економніший, ніж раніше, більш просторий і такий же комфортний.

Інтер’єр справді є подарунком C-Class Estate. Він є мало не найкращим у своєму класі з чудовими матеріалами та якістю збірки, підкріпленими справді корисними технологіями. Рівень комфорту як на передніх, так і на задніх сидіннях є чудовим, а багажник збільшився на додаткові 30 літрів – тепер до 490 літрів. Вибір plug-in гібридної моделі дещо зменшує цю цифру, але цим можна пожертвувати заради запасу ходу на електротязі до 100 км.

Якщо вам потрібен більш традиційна силова установка, то Mercedes-Benz пропонує свій C-клас з бензиновими та дизельними силовими агрегатами з MHEV технологією, усі вони пропонують хороший рівень продуктивності та витонченості.

BMW 3 Series Touring

  • Клас: середній (D);
  • Двигуни: бензин, бензин-гібрид, дизель;
  • Країна: Німеччина.

BMW 3 серії Touring є ще одним чудовим автомобілем, який дарує майже ті ж емоції від водіння, що і однойменний седан. BMW майстерно вдалося знайти баланс між керованістю та зручністю повсякденного використання, і, незважаючи на свою спортивну привабливість на звивистих дорогах, 3-я серія також є комфортним автомобілем для довгих подорожей по автомагістралі. Об’єм багажника дорівнює трохи менше  500 літрів, що доволі небагато як для унівресала D-класу, але це все одно корисний простір розумної форми, який можна збільшити до 1500 літрів зі складеними сидіннями.

Сім’ї оцінять його щедре стандартне обладнання та високий рейтинг безпеки від Euro NCAP, а також той факт, що лінійка двигунів BMW є однією з найпотужніших – і найекономічніших – на ринку сьогодні. Нарешті, немає жодних сумнівів у тому, що значок BMW відповідає іміджу та статусу, якого прагнуть багато власників.

Volkswagen Golf Variant

  • Клас: компактний (С);
  • Двигуни: бензин, бензин-гібрид, дизель;
  • Країна: Німеччина.

Хетчбек Volkswagen Golf є одним із найбільш продаваних автомобілів усіх часів, але якщо ви вважаєте, що багажник його надто тісний, а купити седан Jetta  у Європі більше не можете, то універсал Golf Variant стане логічною альтернативою. Тут ви отримуєте все, що є хорошого у звичайному Golf, включаючи чудовий вибір двигунів, надійне водіння та міцну зборку, а також – більший багажник.

Останній Golf універсал має великий багажник об’ємом 611 літрів. Проте деякі технології в салоні можуть бути не зручними у використанні. Це частково вирішилося у рестайлінговій версії моделі 8 покоління, яка, за даними  mmr.net.ua, от-от надійде у продаж.

Toyota Corolla TS

  • Клас: компактний (С);
  • Двигуни: бензин, бензин-гібрид;
  • Країна: Японія.

Toyota давно завоювала репутацію надійності та якості своїх моделей, і сьогодні ці риси гарно демонструє Corolla: модель, яка популярна не лише у Англії, але й у всьому світі. Універсал Corolla TS стане знайомим, якщо ви коли-небудь зупинялися, щоб подивитися на автомобілі водіїв таксі в Західній Європі. Низькі експлуатаційні витрати, висока надійність і об’єм багажника 581 літр роблять 5-дверну Corolla TS чудовим вибором для великих сімей також. Також у якості альтернативи універсалу ви завжди можете обрати молодіжний хетчбек або статусний седан Corolla.

Якщо говорити лише про ринок Англії, то там для Corolla можна вибрати тільки між бензиновими 1,8-літровим або більш потужним 2,0-літровим двигуном з гібридною установкою. Звичайні бензинові модифікації (окрім гібридних) моделі доступні, втім, для континентальної Європи. Якщо вам потрібно буксирувати свій універсал, то Corolla може не потрапити у ваш список, оскільки має  обмеження в 750 кг для цього.

MG 5 EV Estate

  • Клас: компактний (С);
  • Двигуни: електро;
  • Країна: Англія-Китай.

Якщо ви готові придбати електромобіль, але вам важко знайти пристойний простір і нормальний дизайн, універсал MG 5 EV вартий уваги. Ціни починаються приблизно від 30 000 фунтів стерлінгів за модель Long Range, яка може проїхати до 250 миль (400 км) на одній зарядці. Оновлення у 2022 році додало дещо гострішого стилю «п’ятірці», а внутрішнє оздоблення та інформаційно-розважальна система були оновлені, щоб зберегти його конкурентоспроможність на швидкозмінному ринку електромобілів.

Загальний об’єм багажника MG 5 EV Estate становить 463 літри, що означає доволі хороший результат як для універсала С-класу. Потенційні покупці також будуть раді почути, що новий MG 5 має семирічну гарантію. Однією з ключових претензій були налаштування інформаційно-розважальної системи, які були переглянуті після рестайлінгу MG 5 EV у 2023 році. Якщо потрібне буксирування, MG 5 EV не буде вдалим варіантом, оскільки, як і багато інших електромобілів, він не розрахований для цього.

Skoda Superb Combi

  • Клас: середній (D);
  • Двигуни: бензин, бензин-гібрид, дизель;
  • Країна: Чехія.

Skoda Superb третього покоління продається вже досить давно (вже представлена четверта генерація), але він все ще справляє враження навіть на тлі новіших конкурентів. Важко дивитися повз цінності та довершеність Superb Combi, який оснащений розумними рішеннями для зберігання речей. Сім’ї будуть так само вражені його солідним інтер’єром, який має надати все, на що може претендувати заможна сім’я. Водії будуть задоволені дизельними і бензиновими варіантами, тоді як міські водії та водії службових авто також можуть вибрати plug-in гібрид для майже безшумної та економічної їзди.

5-дверний універсал Superb достатньо великий, щоб покупець безликого кросовера двічі подумав про свою покупку. Він має більше простору для багажника, ніж більшість паркетників подібної ціни, і, за даними mmr.net.ua, Skoda навіть пропонує опцію повного приводу для відповідних умов експлуатації чеського сімейного флагманського універсала.


Не пропустіть