Топ-7 кращих хетчбеків для молодої сім’ї у 2024 році

Навіть сьогодні, коли сегмент легкових автомобілів страждає від роздутого інтересу до аморфних кросоверів, конкуренція в С-класі є доволі жорсткою. Звісно, градус напруги зовсім не той, але, коли справа доходить до вибору компактних хетчбеків, то асортимент все ще пропонує непоганий вибір. Хетчбеки С-класу є дуже збалансованими автомобілями, бо пропонують чимало технологій, достатньо простору в салоні і пристойний рівень оснащення, але водночас не займають надто багато місця на парковці і демонструють легкість у керуванні.

Такий клас авто дуже гарно підходить для молодих сімей, холостяків або ж як другий-третій автомобіль для насамперед міського вжитку (особливо у версії електромобіля, такі теж є). Якщо вже на те пішло, то саме хетчбеки мають найбільш молодіжний і невимушений зовнішній вигляд, то ж вони мають шанс сподобатися насамперед молодій та сповненій сил аудиторії

Британські журналісти з видання AutoExpress виокремили найбільш оптимальні пропозицї серед хетчбеків С-класу станом на 2024 рік, тож ми в MMR.net.ua будемо раді розповісти про вибір наших колег для української аудиторії. Читайте далі.

7. Citroen C4

Citroen C4 є на диво недооціненим героєм у сегменті автомобілів С-класу. Незграбний на вигляд хетчбек (або седан з великим багажником C4 X) плекає свій власний шлях не лише з точки зору зовнішнього дизайну, але й у тому, як він поводиться на дорозі. Тут немає низькопрофільних коліс чи спортивних налаштувань підвіски, які роблять їзду тряскою. Натомість комфортабельність – це головний козир С4-го, завдяки м’якій їзді та сидінням, схожим на дивани, які надають відчуття релаксу за кермом. І хоча деякі конкуренти є трохи просторішими або стабільнішими на дорозі, мало хто знайдеться з таким набором практичних речей. Крім бензинових (3-циліндрових) та дизельних двигунів, С4 має число електричну версію з запасом ходу 340 км за циклом WLTP.

6. Skoda Scala

Skoda Scala пропонує один з найбільших обсягів простору та практичності серед всіх хетчбеків С-класу. Так, наприклад 467-літровий багажник Scala затьмарює 380-літровий багажний відсік Golf. Також тут більше місця на задніх сидіннях, що робить Scala одним із найпросторіших автомобілів у своєму сегменті.  Skoda Scala також суттєво поступається Volkswagen Golf і багатьом іншим конкурентам, коли справа доходить до ціни. Однак, щоби сповна оцінити практичні сторони хетчбека чеської марки, тоді було б гарною ідеєю вибрати неймовірно надійний атмосферний бензиновий двигун 1,6 потужністю 110 к.с. з середніми витратами пального 6,5 л/100 км. Окрім іншого, за даними mmr.net.ua серед оснащення для Scala доступний восьмидюймовий сенсорний екран, автономне екстрене гальмування , світлодіодні фари та підключення до смартфону.

5. Ford Focus

Якщо азарт за кермом є пріоритетом, то 5-дверний Ford Focus має займати перше місце у вашому списку компактних хетчбеків. Зберігаючи традиції попередніх поколінь, останній Focus ставить на перше місце задоволення від водіння завдяки гострому і точному керуванню та відмінному контролю шасі. Focus може бути оснащений тільки бензиновими двигунами, у тому числі і з гібридними системами. Кожна силова установка має свої переваги щодо викидів і експлуатаційних витрат, так само як  кожна з цих версій у лінійці обов’язково викличе посмішку навіть у вибагливого ентузіаста. Найбільшою критикою попереднього Ford Focus була відсутність внутрішнього простору, але подовжена колісна база останнього покоління і інша ергономіка салону змінили стан речей. Навіть у хетчбеці Focus достатньо місця для чотирьох дорослих, а 4-дверний седан чи здоровенний універсал тим паче нададуть додаткової практичності моделі.

4. Opel Astra

Opel Astra — ще одна добре відома в Європі модель, яка нещодавно отримала нове покоління. Хоча сплеск популярності кросоверів повалив хетчбек Opel у рейтингах продажів, насправді саме такий хетчбек є тим, що насправді потрібно людям. Astra восьмого покоління доступна з бензиновими двигунами (у тому числі і гібридна версія) або як чистий електрокар. На думку mmr.net.ua кутастий дизайн і передня частина «Opel Vizor» справді відсилають нас до моделей марки 2000-х та 70-х років. Хетчбек збирається в Німеччині, але технічно є вкрай близьким до Peugeot 308 – обидві моделі використовують платформу EMP2 групи PSA Peugeot-Citroen. Opel має нижчу стартову ціну, однак, і він пропонує більше обладнання за ті ж гроші. Кутастий стиль Astra також зберігся всередині, де можна насолоджуватися двома 10-дюймовими дисплеями замість традиційних циферблатів.

3. Mazda 3

Третє покоління Mazda 3 діє як трохи дорожча альтернатива більшості хетчбекам в класі. У типовому стилі Mazda , «трійка» поєднує в собі приємні враження від водіння з першокласною надійністю і класною якістю збірки. 2,0-літровий бензиновий двигун Skyactiv-G Mazda 3 доступний у варіантах потужністі 122-186 к.с. – залежно від обраної комплектації. Мотори оснащені технологією MHEV, яка допомагає знизити викиди CO2. У шасі є жорсткість, але підвіска також добре справляється з нерівностями на дорозі. Як наслідок, Mazda 3 має стабільну керованість, зберігаючи при цьому комфортну їзду. Витончений салон Mazda є одним із найкращих у класі з чудовою якістю матеріалів і підгонки. Доступні Apple CarPlay і Android Auto, а сам інформаційно-розважальний блок простий у використанні за допомогою поворотного диска на центральній консолі.

2. Toyota Corolla

Toyota Corolla — це відоме в усьому світі ім’я. Серед іншого, для моделі пропонуються два економічні бензинові двигуни: 1,8-літровий гібрид потужністю 140 к.с. і 2,0-літровий бензиновий гібрид потужністю 195 к.с. Обидва є економічними та екологічними. Також доступні 1.5-літровий 3-цилінровий двигун і атмосферний 1.6 бензин (за даними mmr.net.ua – для України). Окрім хетчбека, ви можете придбати Corolla у кузові седан або універсал. Хоча їздить Toyota Corolla не так весело, як Volkswagen Golf і Ford Focus, поведінка автомобіля витончена, а шум вітру та дороги на швидкісній автомагістралі добре ізольований. Інтер’єр є одним із найякісніших у своєму класі з м’якими на дотик матеріалами та сучасним дизайном. Однак, якщо вам потрібен додатковий простір у салоні та багажнику, 4-дверна Corolla Saloon підійде краще.

1. Honda Civic

Honda Civic завжди була гідним претендентом серед хетчбеків С-класу. Останнє, 11-те покоління є лідером у своєму класі в плані технологій та споживчих якостей, хоча для європейського ринку японська модель тепер доступна лише як 5-дверний хетчбек. Також утиску зазнала лінійка силових агрегатів, адже Honda Civic єдя Європи випускається тільки з 1,5-літровим бензиновим двигуном і гібридною установкою. Трансмісія – лише автоматична. Просторий і якісний салон Civic чудово підходить для повсякденного життя, навіть для найвищих дітей (і дорослих) залишається багато місця для ніг. І взагалі ергономіка посадки і органів керування тут просто відмінна. Багажник об’ємом 410 л також є доволі величезним як для хетчбека цього класу, тож тут вистачить місця для ваших речей. Додайте до цього стильну кабіну, а також вражаючу плавність ходу і гостру керованість від Honda, і стає легко зрозуміти, чому цей гібридний хетчбек є фаворитом у класі С.

Джерело AutoExpress

Не пропустіть