Новий рекорд: яке авто стало найбільш продаваним

Tesla Model 3 стала найбільш продаваним електромобілем в Норвегії. За 26 днів березня американський електрокар встановив рекорд з продажу в країні.

Модель Tesla в цьому місяці стала на 65% популярнішою, ніж японський електромобіль Nissan Leaf в цей період в минулому році. Він вперше за час продажів в Норвегії поступився лідерством серед електромобілів, передає newsoboz.org з посиланням на gazeta.ua.

Продажі американських електромобілів перевищили і цей показник серед автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння деяких світових марок-лідерів. За 26 днів в Норвегії реалізували 3964 Tesla і 3017 німецьких Volkswagen.

Сьогодні в Норвегії частка електромобілів становить ⅓ усіх машин. Такий масовий перехід громадян на електромобілі обумовлений перевагою інноваційних технологій в країні. Крім того, влада Норвегії ввела високі податки на авто з двигунами внутрішнього згоряння. Приблизно 20-40% від вартості автомобіля і передбачуваних викидів. Також по всій країні активно розвинули зарядну інфраструктуру.

Активно “проникли” в країну електромобілі, коли на ринку з’явилися моделі з хорошим запасом ходу, як Tesla Model S. Важливу роль зіграло ставлення норвежців до власної екології. У країні 98% енергії виробляють від поновлюваних джерел. Влада Норвегії намагається підтримати розвиток електромобілів, надаючи їм перевагу над авто з двигунами внутрішнього згоряння, завдяки субсидіям та іншим стимулам.

Норвегія стала четвертою країною за кількістю покупок американських електромобілів Tesla. А до 2025 року країна планує повністю перейти на електромобілі.

У перші два місяці 2019 Німеччина стала найбільшим ринком Європи з продажу електрокарів, обійшовши Норвегію. У п’ятірку лідерів увійшли Німеччина – 9,3 тис. машин, Норвегія – 7,9 тис., Франція – 5,9 тис., Нідерланди – 4,6 тис. і Великобританія – 2,1 тис.

Джерело newsoboz.org

Не пропустіть