У поліції з’явилася ще одна підстава для зупинки авто і штрафу

Між водіями та поліцейськими постійно виникають конфлікти через правомірності зупинки автомобіля. Поліція постійно вишукує нові причини для зупинки транспортних засобів і автомобілісти раз у раз стикаються з новими штрафами за порушення, про які власники авто до тепер не мали поняття.

Черговим підставою для зупинки і винесення штрафу став колір попереджувальних сигналів автомобіля, іншими словами «поворотников». Найчастіше водії навіть не знають, який колір «поворотников» на їх автомобілях. Іноді попередні власники машин виробляли переобладнання даних сигналів, які починали горіти червоним кольором.

Згідно пп.9.1.а Правил дорожнього руху «поворотники» є попереджувальними сигналами і повинні бути жовтого кольору. Колір даних сигналів регулюється пунктом 6.1.5 ДСТУ 3649: 2010.

Червоний колір сигналів повороту є підставою для винесення штрафу на підставі ст.122 ч.2 КУпАП та його розмір становить 425 грн.

Слід зазначити, що за останні роки на дорогах України з’явилося чимало автомобілів з червоними «поворотниками». В основному це машини, які були завезені з США, де встановлені інші стандарти для попереджувальних сигналів. Оптика таких автомобілів підлягає переобладнанню, але більшість автовласників не бажають нести додаткові витрати на проведення даної процедури. Тепер така економія може вилитися в постійні штрафи.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть