У мережі опублікували свіжі фото моста через Керченську протоку

Вчений розповів, які проблеми очікують Кримський міст вже в найближчому майбутньому.

Зараз очікування більшості росіян прикута до поїздки Путіна через знаменитий Керченський міст на поїзді.

Відомий геолог, співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук, а також кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар, розповів, що вже в найближчі кілька років міст через Керченську протоку почне просаджуватися.

Медовар вважає, що якщо російська влада все ж вирішиться відкрити залізничну частину мостового переходу, то стан мосту значно посилитися.

Зі своєю найголовнішою проблемою міст зіткнеться тоді, коли через нього почнуть їхати вантажні поїзди, вагою в сотні тон.

Зараз все вчені з трепетом чекають, поки Путін поїде через міст на поїзді, адже один раз він уже перетнув це безглузде спорудження, правда на КАМАЗі.

Як відомо будівництво цієї споруди, яка ось-ось розвалиться, була розпочата ще в квітні 2015 роки (через рік після окупації Криму зеленими чоловічками). Урочисте відкриття відбулося 15 травня 2018 го. Правда тоді відкрили не весь міст, а лише одну з його бічних частин, якою була автомобільна дорога.

Багато ЗМІ тоді забили на сполох, тому що міст був побудований з величезною купою серйозних порушень, починаючи від невдалого місця, закінчуючи серйозними інженерними прорахунками.

Трохи пізніше в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявляли, що за допомогою супутникових фото, вдалося зафіксувати зміщення моста на кілька сантиметрів.

Джерело akcenty.com.ua

Не пропустіть