Журналісти виявили в Україні електрокар ГАЗ-21 Волга 1967 року (Фото)

Журналісти телеканалу ТРК Україна виявили в Україні цікавий екземпляр саморобного електромобіля. Йдеться про електричну ГАЗ-21 Волга 1967 року, яку зробили харківські умільці. За словами журналістів, “це найстаріший електрокар в нашій країні”.

Як розповів власник машини, електричне серце вона придбала після другої реставрації. Але в руках нинішнього власника, колекціонера Олега Рубанова, Волга перебуває не так вже довго – автомобіль ним був викуплений близько два роки тому.

Під час другої реставрації автомобіль повністю розібрали, при цьому відновленню піддали кожну деталь. Щоб ГАЗ зберіг за собою оригінальні компоненти кузова і салону, майстрам довелося добряче попрацювати. Але встановити новий мотор і батарею виявилося ще складніше.

Електрична Волга отримала такий же двигун, який встановлюється в електрокарах Тесла – асинхронну силову установку. Для наших доріг “електрички” з таким типом двигуна є великою рідкістю.

Що ж стосується запасу ходу на одному заряді, він становить всього 50 км. Але, за словами господаря, більше і не потрібно.

Ну, і нарешті, ще одна особливість ретроелектрокара – сполучення зі смартфоном. Під капотом машини встановлений комп’ютер, який може по Мережі передавати на гаджет важливі технічні дані про автомобіль.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть