Зовсім скоро українські водії зможуть їздити без водійських прав

З 11 грудня Міністерство цифрової трансформації починає прийом заявок від усіх бажаючих на тестування бета-версії мобільного додатку Дія.

Про це Прем’єр-міністр Олексій Гончарук та віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявили під час брифінгу за підсумками засідання Кабінету Міністрів України, інформує сайт міністерства.

«Створення мобільного додатка Дія – це один із пріоритетів уряду, і я радий, що за результатами 100 днів нашої роботи ми вже можемо оголосити про старт бета-версії програми», – заявив під час брифінгу прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. За його словами, 71 млн гривень в цьому році українці повинні будуть сплатити у вигляді штрафів за те, що не мали при собі водійських прав або техпаспорта під час керування автомобілем. «Зовсім скоро українські водії не будуть зобов’язані мати при собі пластикові документи, їх замінять цифрові», – додав прем’єр-міністр.

Прийом заявок триватиме до 16 грудня, коли офіційно почнеться тестування бета-версії мобільного додатку Дія з доступом до цифрових водійських прав і техпаспорту на авто. Протягом п’яти днів кожен охочий може подати заявку на тестування і отримати додаткову інформацію про умови участі. Ці люди не тільки зможуть приєднатися до розвитку Дії, але і фактично стануть співавторами найбільш інноваційного проекту в Україні.

Джерело enovosty.com

Не пропустіть