В Україні автомобілі зважуватимуть під час руху

Цього року в 15 областях Укравтодор планує встановити 23 майданчики WiM. Вже оголошено 19 тендерних процедур. Як і обіцяли, цього року майданчики WiM будемо розміщувати на ключових інфраструктурних об’єктах Великого дорожнього будівництва.

Про це повідомляє MMR з посиланням на сайт Укравтодору.

Сертифіковано перші майданчики WiM у відповідності до українського законодавства. Це необхідна процедура для підтвердження ефективності роботи системи, точності вимірювань.

Наступний крок — це налагодження функцій контролю, моніторингу та притягнення до відповідальності у взаємодії з іншими державними органами.

«Президент поставив завдання правоохоронцям почати кампанію з протидії порушенню габаритно-вагових норм на дорогах. Потрібне та нагальне рішення — за даними майданчиків зважування-у-русі, які встановлені Укравтодором на дорогах навколо міста Києва — 40 % усіх вантажівок рухаються з порушеннями габаритно-вагових обмежень. Якщо залишити все як є — результати Великого будівництва будуть зруйновані за 1–2 сезони» — коментує ситуацію голова Укравтодору Олександр Кубраков.


Не пропустіть