В Україні в 11 разів піднімуть штрафи за їзду без паска безпеки

Верховна Рада України в першому читанні прийняла законопроект, який істотно збільшить суму штрафу за їзду без паска безпеки. Як підвищення штрафів вплине на водіїв Дніпра дізнавалися журналісти Відкритого.

Дніпрянин Микита за кермом вже 10 років і ПДР для нього як Біблія. Каже, одного разу ремінь безпеки врятував йому життя в ДТП.

“Вважаю, що обов’язково потрібно пристібатися в поїздках на будь-які відстані, як водієві, так і всім пасажирам в машині. Одного разу, мою машину взимку занесло в кювет, коли на дорозі була ожеледиця. Врятувало тільки те, що був пристебнутий”, – говорить Микита.

Співробітники поліції нагадують, в аваріях саме ремінь безпеки часто рятує життя.

“З початку цього року патрульні склали 2876 постанов за те, що водії порушували правила користування ременями безпеки. Згідно зі статтею 121, частини 5 – за це накладається штраф у розмірі 51 гривні”, – повідомила нам співробітник прес-служби поліції Людмила Копиленко.

В цілому, водії солідарні з наміром ВР, підвищити штрафи за це порушення. Суму хочуть підняти в 11 разів, з 50 до 550 грн.

“Це безпека людей. Потрібно підвищувати. Дуже багато аварій, поганих наслідків, тому ініціативу підтримую”, – говорить Дніпрянка Ксенія.

Крім збільшення штрафів за непристебнутий ремінь, депутати хочуть також посилити покарання за керування транспортним засобом в нетверезому вигляді.


Не пропустіть