У Києві «герої парковки» заплатили майже 3 млн грн штрафів

До бюджету Києва в липні-серпні 2020 року надійшло близько 2,7 млн грн за порушення правил паркування транспортних засобів.

Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації.

Серед найчастіших порушень:

  • зупинка на пішохідному переході (15026 постанов);
  • зупинка на виїзді з прилеглих територій (5439 постанов);
  • зупинка на смугах громадського транспорту (4274 постанови).

«У середині серпня ми в тестовому режимі запустили функцію електронного звернення на отримання автомобіля через додаток Kyiv Smart City. Із 17 серпня за електронними заявами видано 1581 транспортний засіб. Завдяки цій функції черги в пунктах видачі зменшилися на 30%», – повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

Нагадаємо, що безпечно припаркувати автомобіль можна лише на спеціально відведених для цього майданчиках, сплативши за паркування в будь-який зручний спосіб: у паркоматі, мобільному додатку, за допомогою SMS чи паркувального талону.

У разі порушень правил паркування й евакуації автомобіля сплатити штраф та оформити документи для видачі автомобіля можна за допомогою додатку Kyiv Smart City. У ньому слід перейти до вкладки «Міські сервіси» – «Сервіси водія» – «Евакуація» і ввести номер автомобіля та необхідні дані. Згідно з інструкціями можна забрати автомобіль зі штрафмайданчика.


Не пропустіть