Компанія Honda пришвидшила темпи відмови від традиційних двигунів (Фото)

Японська марка має намір припинити виробництво автомобілів з бензиновими ДВЗ в Європі вже до кінця 2022 року, тоді як раніше передбачуваною датою був 2025 рік.

У своєму недавньому прес-релізі компанія Honda анонсувала не тільки відмову від бензинових двигунів, а й припинення продажів машин з дизельними агрегатами. Терміни ті ж – 2022 рік. Причому в Великобританії дилери марки вже розпродують складські залишки автомобілів з традиційними ДВЗ, після чого нові такі машини завозитися не будуть.

«Honda прискорила на 3 роки – з 2025 на 2022 рік – плани переведення всіх основних європейських моделей на електродвигуни, і в досягненні цієї мети ключову роль буде грати наша технологія гібридних двигунів», – йдеться в статті однієї з британських газет.

Надалі компанія планує зробити наголос на гібридні моделі, а також електрокари. Так, наприклад, в європейському модельному ряду марки зараз є гібридні CR-V і Jazz, а також електромобіль Honda e.

Дизельні автомобілі стабільно втрачають популярність в Європі. Зокрема, у Великобританії, за даними британського Товариства виробників і продавців автомобілів (SMMT), в цьому році було продано всього 209 тис. дизельних автомобілів, це менше половини торішнього показника. Їх частка на ринку нових автомобілів становить тепер лише 17%, в той час як в 2016 році вона сягала майже 50%.


Не пропустіть