Розкрито особливості нового доступного електрокросовера Renault (Фото)

Компанія Dacia, що належить Renault, назвала вартість кросовера Spring Electric. Новинка повинна була стати найдоступнішим електрокаром в Європі, але цінник виявився вищим, ніж очікувалося.

В даний час уточнена сума тільки для угорського ринку: там компактний крос запропонують за 3 990 000 форинтів, що еквівалентно приблизно 12 850 доларам. Однак ціна вказана з урахуванням державних субсидій, що виплачуються в Угорщині на покупку електромобілів. Повна вартість електрокара куди вище: вона становить 6 490 000 форинтів (близько 20,6 тисячі доларів).

Технічно автомобіль схожий з електричним Renault City K-ZE, що продається в Китаї. Він обійдеться навіть дешевше аналога від «пільгового» Dacia – близько $ 9 350. Відзначимо, що ціна вказана для першої партії Dacia Sprin з 100 екземплярів. Переглянуть вартість компактного електрокросса після того, як розпродадуть перші машини, поки невідомо. Також ще не розкрита ціна для інших ринків ЄС.

Нагадаємо, в рух бюджетний електрокар призводить мотор, який видає 45 к.с. і 125 Нм крутного моменту, який живиться від літій-іонного акумулятора на 26,8 кВт/год. Максимальна швидкість автомобіля досягає 125 км/год. Заявлений запас ходу «електрички» – 225 кілометрів. При використанні експрес-терміналу заряд батареї можна поповнити до 80% менше ніж за годину, а на повну зарядку від 220-вольтової мережі піде близько 14 годин.


Не пропустіть