Водії яких автомобілів частіше за інших порушують ПДР (Фото)

Американський портал Insurify опублікував список моделей, на яких найчастіше відбуваються грубі порушення ПДР.

Для складання рейтингу експерти використовували дані про порушення правил дорожнього руху з двох з половиною мільйонів заявок на оформлення автомобільних страховок. Варто зазначити, що в США в даних заявках вказані дані про всі аварії, порушеннях правил і штрафи.

Десята сходинка рейтингу дісталася Audi A4, водії автомобілів даної моделі не пропускають пішоходів в чотири рази частіше ніж інші. Дев’яте місце зайняла Honda Element, оскільки водії за кермом таких машин вдвічі частіше не поступаються дорогою іншим автомобілям. Корейська Hyundai Veloster виявився на восьмій сходинці, адже автолюбителі, що пересуваються на Veloster, ігнорують перевага інших учасників дорожнього руху, а також схильні до перевищення швидкості.

Сьоме і шосте місце зайняли автомобілі Acura моделей ILX і TLX, водії таких машин на 81,7% частіше не поступаються дорогою і на 72,1% частіше ігнорують знаки STOP. Відкриває першу п’ятірку Toyota Celica, водії якої не пристібаються вдвічі частіше, ніж звичайно. Четверте місце пішло Subaru WRX, водії якої в півтора рази частіше порушують правила обгону.

Трійку лідерів антирейтингу відкриває Audi A5 водії якої в півтора рази частіше проїжджають на червоне світло, а друге місце зайняв BMW 7-Series, за кермом яких водії порушують всі правила дорожнього руху вдвічі частіше. Очолює антирейтинг BMW 4-Series, які не поступаються пішоходів і ігнорують червоне світло.

Прокоментувати новину на facebook.


Не пропустіть