51-річний іржавий Jaguar E-type продають за ціною нового iPhone (Фото)

На аукціон Bring a Trailer виставлено задньопривідне купе Jaguar E-type 1969 року випуску. На момент публікації матеріалу за автомобіль пропонують 1500 доларів США, що приблизно відповідає вартості смартфона iPhone 12 Pro.

В оголошенні окремо зазначено, що автомобіль не на ходу. Минулий господар придбав його в 1981 році, а через 10 років помістив машину на зберігання. Перед консервацією власник відновив двигун, зробив обслуговування системи охолодження і відремонтував паливний бак.

Автомобіль забарвлений в сріблястий колір з бордовою смугою, кузов покритий іржею і плямами червоної фарби на кромці капота. Хромовані 15-дюймові диски поєднані зі зношеною гумою.

Шкіряна оббивка салону теж пошарпані і має пошкодження. На одометрі вказано пробіг в 77 тисяч кілометрів, з яких 160 були додані нинішнім власником.

Під капотом – 4,2-літрова рядна “шістка”, яка з заводу розвивала 265 кінських сил і 384 Нм крутного моменту. Вона поєднана з чотириступінчастою «механікою». В останній раз двигун заводився 20 років тому.

У комплекті до машини йдуть сервісний довідник, частина записів про обслуговування та запчастини (включаючи зняті деталі).


Не пропустіть