Renault підготував новий кросовер Megane (Фото)

Renault Arkana в країнах Східної Європи буде називатися Megane Conquest.

Місяць тому французький автовиробник представив європейський варіант моделі Renault Arkana. Кросовер по суті є різновидом корейської моделі Samsung XM3, побудованої на модульній платформі CMF-B. У ряді країн Східної Європи кросовери будуть продаватися під ім’ям Renault Megane Conquest.

Від Arkana модель Megane Conquest відрізняється, перш за все, новим салоном і оснащенням, яке включає в себе ряд електронних помічників, адаптивний круїз-контроль з функцією утримання в смузі руху і багато іншого. Зовні кросовер абсолютно не схожий на своїх чотирьох-і п’ятидверних побратимів з аналогічним ім’ям.

Найбільш значущою відмінністю буде двигун: Megane Conquest, який поставляється в Європу з гібридною силовою установкою E-Tech, яка використовує в якості основи 1,6-літровий бензиновий «атмосферник», електромотор і стартер-генератор. Повідомляється, що європейським покупцям буде доступна «спортивна» версія RS Line.

Причиною того, що Renault відмовилася від імені Arkana, є бажання уникнути появи небажаних асоціацій. Справа в тому, що в ряді країн, що раніше входили до складу Югославії, ця назва асоціюється з псевдонімом Аркан сербського політичного діяча Желько Ражнатович, звинуваченого у військових злочинах.

При виборі нової назви для моделі керівництво французького бренду прийняло рішення відродити приставку Conquest, яка раніше присвоювалась «позашляховій» версії компактного мінівена Renault Scenic. Близнюки Renault Arkana і Megane Conquest з’являться в європейських автосалонах в першій половині наступного року.


Не пропустіть