Подивіться, як багато кросоверів випускає концерн Volkswagen (Інфографіка)

На сайті fiatgroupworld.com, присвяченому групі FCA, опублікували порівняльну статистику виробництва кросоверів. Автори наочно показали, скільки моделей SUV випускає концерн Volkswagen – навіть якщо порівнювати з усією лінійкою новоствореного альянсу FCA і PSA Group (Stellantis), кількість кросоверів VW майже в 1,7 рази вище.

Серед усіх компаній, що входять до складу Volkswagen, автори нарахували 39 моделей підвищеної прохідності. З них 13 припадає тільки на бренд VW, тоді як вся лінійка п’яти брендів італо-американської групи FCA (без урахування марок PSA Group) обмежується 11 кроссоверами і позашляховиками. У альянсу Stellantis таких моделей налічується 23.

При цьому сам по собі бренд Volkswagen поступається «Тойоті» – у японської марки 17 «власних» моделей, ще шість кросоверів і позашляховиків випускається під брендом Lexus. У лінійці Ford теж виявилося на одну модель підвищеної прохідності більше, ніж VW.

Аналогічно «Фольксвагену» кількість SUV у компанії Chevrolet, на одиницю менше у Nissan і Haval. У Hyundai таких машин нарахували десяток, замикають топ-10 Mercedes-Benz, Kia, Changan і Audi з дев’ятьма кроссоверами.


Не пропустіть