Ford почав розпродавати однин із найстаріших заводів марки

Американська компанія почала розпродавати своє майно.

Відомо, що концерн Ford Motor продав своє найстаріше автомобільне підприємство в Бразилії місцевій логістичній компанії Construtora Sao Jose і її партнеру FRAM Capital.

Складальний процес на даному заводі не збережеться – корпуси будуть експлуатуватися в якості складів. Що стосується суми угоди, то це не розкрито. Завод в Сан-Бернарду-ду-Кампу виявився першим підприємством компанії, який розташовується в Бразилії. Дане підприємство розпочало свою роботу в 1967 році.

В останні роки цей майданчик виробляв малолітражки Fiesta, а також вантажівки F-350 і F-4000. На цьому заводі працювали близько 3000 осіб. Автовиробник закрив це підприємство в минулому році в рамках глобальної реструктуризації свого бізнесу – автомобілі, які збиралися тут, користувалися невеликим попитом.

На даний момент два майданчики компанії продовжують роботу в Бразилії – це підприємство автомобілів і двигунів в Камасарі і завод по збірці двигунів і трансмісій в Таубаті, Сан-Паулу, їх закривати поки не збирається.

Відзначимо, що минулого літа Ford покинув ринок легкових автомобілів в нашій країні. У Росії був повністю згорнуто випуск моделей Focus, Mondeo, Fiesta, Ecosport, Kuga та Explorer. Крім того, був зупинений моторний завод в Єлабузі. Крім того, в нашій країні зберігається виробництво тільки комерційних Ford Transit. Минулого місяця було заявлено, що моторне виробництво в Єлабузі перезапуститься – під випуск двигунів для Transit.


Не пропустіть