Volkswagen хоче уникнути долі Nokia

Глава концерну Volkswagen Group Г. Дісс в інтерв’ю агентству Bloomberg заявив, що для того щоб бути успішним на авторинку, необхідно не просто створювати хороші машини (це всього лише невелика частина бізнесу), а й інтегрувати їх в цифрову екосистему.

На думку Дісса, всі автомобілі повинні стати подібні смартфонам, і бути постійно підключені до Інтернету. Таким чином, перевезення людей і транспортування вантажів в недалекому майбутньому стане лише частиною транспортного функціоналу – так само, як телефонні дзвінки зараз вже не є основною функцією сучасних гаджетів.

Тому Volkswagen збирається уникнути долі шведської компанії Nokia, яка не змогла вчасно адаптуватися під нову цифрову реальність. Для цього німецький бренд збирається розробити власне програмне забезпечення і впроваджувати його не тільки в свої автомобілі, а й продавати стороннім автовиробникам.

Також керівник Volkswagen Volkswagen Group впевнений, що в найближчий час Європа стане лідером за кількістю «екологічно чистих» автомобілів, а VW виявиться концерном, найбільш підготовленим до цифрової епохи.


Не пропустіть