Bentley готується відправити знаменитий мотор W12 у відставку (Фото)

Автовиробник відмовиться від продуктивного двигуна W12.

Єдиний в світі серійний силовий агрегат W12 є розробкою концерну Volkswagen. Даний двигун з’явився ще в 2001 році і встановлювався під капот автомобілів Audi A8 і практично всіх моделей Bentley – Bentayga, Continental GT і Flying Spur. Даний силовий агрегат з мінімальними поліпшеннями дожив до наших днів і тепер судячи з усього він відправиться на пенсію. Видання Autoblog повідомляє, що компанія Bentley відмовиться від даного двигуна, та й під капоти автомобілів Audi він швидше за все не повернеться. Нагадаємо, що на прес-конференції присвяченій майбутньому британської люксової марки, стало відомо, що бренд націлений на тотальну електрифікацію до 2026 року.

Глава Bentley Едріан Холлмарк заявив, що через шість років всі моделі марки будуть оснащені електричними або гібридними силовими установками. Двигун W12 за всі роки свого існування так і не став гібридним, а тому до 2026 року мотор екзотичної конфігурації буде повністю виключений з модельного ряду Bentley.

Рішення про відмову від W12 було прийнято через екологічні норм, які постійно посилюють. Потужний 6,0-літровий бітурбований двигун стає все більш складним і витратним. Але в компанії вже підрахували, що приблизно 55% клієнтів Bentley готові перейти на електрокари.


Не пропустіть