Рада не буде розглядати законопроекти про доступне розмитнення: що буде з нерозмитненими машинами

Верховна Рада України найближчим часом не буде розглядати наявні законопроекти про доступне розмитнення авто. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Так, Міністерство фінансів виступило проти зниження податків при розмитненні авто. У відомстві зазначили, що це призведе до зменшення доходів казни. Також у Мінфіні заявили, що проблема так званих “євроблях” є надуманою.

За словами співавтора законопроекту Мар’яна Заблоцького, проект про доступне розмитнення направлений не стільки на вирішення проблеми нерозмитнених машин в Україні, скільки на зменшення вартості вживаних авто.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запропонував парламентарям долучитись до створення нового законопроекту про доступне розмитнення авто і погодити його з Мінфіном.

Нагадаємо, минулого тижня власники авто на єврономерах влаштували в Києві акцію протесту і погрожували перекрити важливі автошляхи, якщо Рада не розгляне законопроекти про доступне розмитнення.


Не пропустіть