Aston Martin може відродити легендарний бренд Bizzarrini

Колишній генеральний директор Aston Martin розробляє план по відродженню Bizzarrini.

Bizzarrini була заснована колишнім інженером Alfa Romeo, Ferrari і Iso Джотто Біццарріні в 1964 році і протягом декількох років випустила кілька спортивних і гоночних автомобілів. Компанія навіть брала участь в гонках «24 години Ле-Мана», а в останні десятиліття – в створенні декількох концептуальних автомобілів.

За даними британських ЗМІ, незабаром Bizzarrini може повернутися до колишньої слави. Компанія Pegasus Brands повідомила, що відроджує бренд і зробить це з колишніми керівниками Aston Martin Ульріхом Безом, Крістофером Шеппардом і Джанетта Грін. Передбачається, що відроджена марка буде базуватися в Лондоні, Женеві, Кувейті, Абу-Дабі і Дубаї.

Джотто Біццарріні отримав свою першу роботу в автомобільному світі в 1953 році в якості інженера і водія в Alfa Romeo невдовзі після того, як представив кастомний Fiat 500 Maccienetta Berlinetta 1952 року в якості дипломної роботи на випускному іспиті. Незабаром його найняла Ferrari, а в 1961 році Ферруччо Ламборгіні найняв його для розробки першого індивідуального двигуна. У підсумку він створив повністю алюмінієвий агрегат V12 об’ємом 3,5 літра, який послужив основою для двигунів Miura, Countach і Murcielago.


Не пропустіть