Volkswagen перетворить грецький острів в прекрасний світ без бензинових двигунів

Там будуть тільки електромобілі, електроскутери і велосипеди.

Що трапилося? Компанія Volkswagen домовилася з урядом Греції про створення на невеликому середземноморському острові Астипалея експериментального «зеленого» простору, на якому весь транспорт буде використовувати тільки електричні двигуни, повідомляє Car and Driver.

План полягає в тому, щоб перевести весь працюючий на острові транспорт на екологічні технології. В його рамках передбачається замінити 1500 автомобілів з газовим двигуном на 1000 електромобілів, встановити зарядні станції, впровадити використання електричних скутерів та електровелосипедів, а також замінити існуючу автобусну лінію рішеннями для каршерінгу і спільних поїздок. Крім приватних автовласників, на електромобілі перейдуть поліція, служби екстреної допомоги і бізнес. Для забезпечення всього острова електрикою буде використовуватися отримана на місці енергія сонця і вітру. Очікується, що проект буде реалізований за шість років.

Масштаби. Загальна площа Астіпалеї становить менше 100 кв. км. Хоча на самому острові проживає всього близько 1300 жителів, щорічно його відвідують 72 тис. туристів.


Не пропустіть