Українські всюдиходи завойовують ринок США (Фото)

Компанія Sherp, виробник унікальних всюдиходів-амфібій і компанія ARGO, світовий лідер з виробництва XTV (Extreme Terrain Vehicles) 20 листопада оголосили про стратегічне партнерство. Про це повідомляє директор українського підприємства Ярослав Пригара.

«Що це означає на даному етапі? Компанія ARGO стає дистриб’ютором Sherp на ринку США і Канади. Ми натхненні, що компанія з 60-річною історією, один з лідерів світового ринку з мережею з більш ніж 200 доларів представлятиме SHERP в Північній Америці. Спасибі команді, яка пройшла цей складний шлях і зробила те, що в цій країні і на цьому ринку ще ніхто не робив. Ви круті!», – зазначає Ярослав Пригара.

Відзначимо, що компактний (довжиною 3400 мм, шириною і висотою 2520 мм) снігоболотохід Sherp з недавнього часу перебуває на службі ДСНС. Він призначений для проведення аварійно-рятувальних робіт в важкодоступній місцевості, зокрема для пошуку постраждалих і надання їм первинної допомоги.

Родзинка машини – величезні шини наднизького тиску марки «ШЕРП» – розмірності 1600х600-25. Кузов виготовлений з алюмінію, а тому снаряжeнная маса становить всього 1600 кг. Снігоболотохід оснащений 4-циліндровим турбодизелем Kubota робочим об’ємом 1,5 л і потужністю 45 к.с. Коробка – механічна, 5-ступінчаста. Екіпаж – 2 людини. Максимальна швидкість 45 км/год. Цікаво, що SHERP може плавати зі швидкістю до 6 км/год.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть