У Києві почали класти інноваційний асфальт

На зупинці «Керченська площа», ділянка транспортної мережі по вулиці Перова, 27, дорожники проводять заміну дорожнього покриття з використанням модифікованої асфальтобетонної суміші, розробленої за українською технологією, повідомляє strou.net.

З повідомлення прес-служби «Київавтодор», для нового дорожнього покриття столичні будівельники почали використовувати перероблені матеріали. Так, дослідна партія асфальтобетону з розробленим місцевими вченими і включеним до складу асфальтобетону модифікатором, була виготовлена в Броварах на асфальтобетонному заводі ТОВ «Дорвиробництво».

Повідомляється, що розроблений комплексний полімерний вітчизняний модифікатор був створений на основі відходів шинної гуми і поліетиленових пластмас. Винахідники провели дослідження і встановили високу ефективність розробленого матеріалу і перспективи використання його в дорожньому покритті. Нова асфальтобетонна суміш продовжить ресурс доріг, підвищить стійкість, створить опір колійності і буде стійка до високих температур.

Модифікатор асфальтобетону проведений з комплексних відходів полімерів (гуми і пластика). Таким чином, нова розробка дозволяє успішно вирішити також питання вторинного застосування таких відходів і піклуватися про охорону навколишнього середовища.


Не пропустіть