Слідом за американською версією VW Passat піде з ринку і модель для Європи

У всьому світі під натиском стрімко розвиваючого сегменту SUV знижується популярність седанів. Виробники поступово виключають такі моделі з шоу-румів, замінюючи їх більш затребуваними кроссоверами. Однак іноді рішення компаній про ліквідацію тієї чи іншої моделі йдуть в розріз з уподобаннями покупців.

Нещодавно стало відомо, що концерн Volkswagen Group припиняє виробництво седана Passat на заводі Теннессі (США) і продажі цієї моделі на американському ринку. Місце, що звільнилося на конвеєрі займе електричний кросовер ID.4. Втім ця новина була сприйнята шанувальниками марки дуже спокійно, так як попит на цю модель на місцевому ринку почав знижуватися.

Тепер же в компанії заявили, що згортають виробництво популярного седана і в Європі. Припинити продажі моделі Volkswagen має намір з 2023 року. При цьому Passat в кузові універсал буде як і раніше доступний покупцям. Своє рішення в компанії обгрунтували тим, що все більше число клієнтів стали віддавати перевагу Skoda Superb, яка має ті ж характеристики, але дешевше. До того ж і в Європі зростає попит на кросовери і позашляховики, тому випускати седани стає економічно невигідно.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть