Volkswagen вирішив поховати седан Passat і сімейство Arteon

Зміну поколінь європейського Volkswagen Passat, намічену на 2023 рік, переживе тільки універсал, а від седана компанія відмовиться, повідомляє авторитетне галузеве видання Automotive News.

Універсал Passat залишать для ринків на кшталт Німеччини, а фактичною заміною седану стане ліфтбек Skoda Superb, що дозволить концерну позбутися внутрішньої конкуренції. Випуск обох моделей перенесуть в Братиславу (Словаччина): спочатку виробництво хотіли налагодити в Туреччині, але плани були переглянуті на тлі сирійського конфлікту.

Крім чотирьохдверного Passat, Volkswagen відмовиться ще від однієї моделі, яку випускають зараз в Емдені – Arteon. Цей автомобіль лише недавно оновився і обзавівся версією з кузовом універсал, але наступного покоління не буде. Саме підприємство вирішено повністю перепрофілювати на виробництво електрокарів. Зокрема, там будуть робити великі седан і універсал Aero – їх можна вважати свого роду наступниками Arteon, новими легковими флагманами для європейського ринку.

Трохи раніше сам Volkswagen оголосив про припинення випуску північноамериканської версії Passat – також з 2023 року. Місце, що звільнилося на конвеєрі заводу в місті Чаттануга займуть електромобілі на платформі MEB, в тому числі – кросовер ID.4.


Не пропустіть