Mazda представить свою версію нової Toyota Yaris (Фото)

Mazda і Toyota тісно співпрацюють з 2015 року. Черговим плодом союзу стане нова Mazda 2, яка з’явиться в 2023-му. Вона розділить платформу і силові агрегати з Toyota Yaris.

Незвичайність ситуації полягає в тому, що тільки в 2019-му в США запустили нове покоління Toyota Yaris, що виявилося близнюком Mazda 2. Виникає питання: навіщо взагалі японцям з Mazda знадобилося копіювати Yaris, якщо сам хетчбек від Toyota є копією Mazda 2?

Насправді логіка в цьому є. По-перше, в разі з наступним поколінням «двійки» мова йде про інший Yaris – для Японії і Європи. По-друге, головна мета Mazda – гібридна силова установка Toyota Hybrid System II (THS II). Вона допоможе знизити середню витрату палива і рівень викидів серед модельної лінійки компанії і уникнути великих штрафів в Старому Світі.

До складу THS II входять 91-сильний бензиновий двигун об’ємом 1,5 літра, електромотор з віддачею 80 сил і літій-іонна батарея. Для гібридного Yaris доступний передній або повний привід E-Four з електродвигуном на задній осі.

Очевидно, випускати таку гібридну Mazda 2 будуть на тому ж заводі Toyota на півночі Франції, де зараз збирають Yaris.

Співпраця двох японських автовиробників в найближчому майбутньому стане лише посилюватися. Компанії будують великий завод в США, на якому почнуть випускати кросовери. Плюс до цього вони розробляють загальну задньопривідну платформу під седани і SUV. На ній спроектують Mazda 6 і CX-5.


Не пропустіть