В Мінінфраструктури зробили важливу заяву щодо автофіксації порушень ПДР

Для підвищення безпеки руху у 2021 році Міністерство інфраструктури планує масштабувати впровадження інтелектуальної транспортної системи на всю країну – влаштувати ще 125 КАФ з розширеним функціоналом та 100 сучасних WiM-комплексів для автоматичного габаритно-вагового контролю.

Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій на спільному брифінгу з головою Укрінфрапроекту Кирилом Хом’яковим «Безпечні дороги: зроблено у 2020», передає сайт відомства.

Таким чином до кінця наступного року на українських дорогах будуть працювати 375 КАФ та 150 WiМ.

«Цьогоріч Уряд затвердив нову Стратегію підвищення безпеки руху до 2024 року і ми переходимо до її практичного втілення. Наша ключова мета – знизити рівень смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019 роком щонайменше на 30% до 2024 року та на 50% до 2030 року. І досягнути позначки 0% людських втрат від дорожніх аварій. У 2021 році ми продовжимо впровадження інтелектуальної транспортної системи та масштабуємо її на всю країну. Крім цього, запровадимо підходи Vision Zero в Україні, щоб використовувати сучасні інженерні рішення для будівництва не тільки якісних, але і безпечних доріг», – зазначив Криклій.

Також в 2021 році Мінінфраструктури планує ввести обов’язковий аудит безпеки для доріг міжнародного значення, а також продовжувати розбудовувати сучасну інфраструктуру безпеки.


Не пропустіть