Нова Skoda Fabia отримає версію універсал (Фото)

Універсал Skoda Fabia побудують на платформі MQB A0 і оснастять трьохциліндровими бензиновими моторами

Компанія Skoda випустить Fabia наступного покоління крім хетчбека і в кузові універсал. Про це написав генеральний директор Skoda Томас Шефер в LinkedIn. Прем’єра автомобіля відбудеться в наступному році.

«У нас знову буде версія універсал. Це підкреслює прагнення Skoda запропонувати доступну і практичну мобільність у всіх сегментах початкового рівня», – написав топ-менеджер.

Як припускає Motor1, автомобіль побудують на платформі MQB-A0. Зараз цю «базу» також використовують Volkswagen Polo, Seat Ibiza і Audi A1 Sportback. У гамму моторів хетчбека і універсала увійдуть трьохциліндровий бензинові мотори. Агрегати працюватимуть спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач або семиступінчастим “автоматом” з подвійним зчепленням.

Skoda не планує оснащувати нову Fabia дизельними моторами, через жорсткість екологічних норм в Європі. Крім цього, чехи не збираються випускати гібридну або електричну версію Fabia. Чи з’явиться в лінійці «заряджена версія Fabia RS поки невідомо.

Дизайн автомобіля запозичить риси Skoda Kamiq, Scala і Octavia. Також компактний Хетбчек обзаведеться новітньою інформаційно-розважальною системою Skoda. Швидше за все, після зміни платформи габарити машини практично не зміняться.


Не пропустіть