Гібридна версія кросовера Toyota RAV4 провалив знаменитий «лосиний тест» (Відео)

Представники шведського порталу «Teknikens Värld» провели новий «лосиний тест» гібридного кросовера Toyota RAV4.

Необхідною для проходження тестів швидкістю гібрида є 70 км/год. Але вже на 69 км/год автомобіль показав дуже незадовільний результат, так як і на такій швидкості при різкому повороті керма автомобіль сильно занесло з порушенням меж коридору, виставленого дорожніми конусами.

Причому поступове зниження швидкості до 65-67 км/год призвело експериментаторів до висновку про те, що навіть при цій швидкості не гарантований повний успіх проходження гібридним Toyota RAV4 тесту. За підсумком, гранична швидкість автомобіля, при якій її не буде заносити, становить всього лише 63 км/год.

Експерти видання «Teknikens Värld» говорять наступне: «Система стабілізації, схоже, взагалі не спрацьовує. Корма йде в занос, який не закінчується, поки водій не зробить рішучих заходів кермом. Кут заносу екстремальний. Ми дійсно не віримо в те, що тільки що відбулося. На 68 км/год немає жодного шансу проїхати через конуси».

Варто відзначити, що в 2019 році це видання вже тестувало кросовер Toyota RAV4, але в той раз він не був гібрида. Машина і тоді отримала вельми низьку оцінку. Після тих тестувань виробник впровадив доопрацювання в операційну систему автомобіля.


Не пропустіть