LG Chem подвоїть виробництво акумуляторів для Tesla

Компанія LG Chem має намір більш ніж удвічі збільшити виробничі потужності акумуляторних батарей, які вона виробляє в Китаї для Tesla в 2021 році.

У Tesla амбітні плани з нарощування виробництва по всьому світу, і постачальники акумуляторів не повинні відставати, однак у каліфорнійського виробника просто недостатньо акумуляторних елементів. Для задоволення попиту Tesla LG Chem на початку цього року додала виробничі лінії в Південній Кореї. За даними Reuters, LG Chem буде поставляти продукцію з Китаю і Кореї на заводи Tesla в Німеччині і США.

«Ми продовжуємо збільшувати ємність циліндричних акумуляторних елементів у відповідь на зростаючий попит з боку автовиробників, але ми не можемо коментувати конкретних клієнтів», – повідомив представник LG Chem.

Минулого тижня стало відомо, що LG Chem інвестує 500 мільйонів доларів у наступному році для збільшення річної виробничої потужності 21 700 циліндричних акумуляторних елементів на своєму заводі в Нанкіні. Таким чином, кількість виробничих ліній збільшиться з 8 як мінімум до 17.

В даний час LG Chem постачає акумуляторні елементи для Tesla Model 3, побудованої в Шанхаї. В кожному автомобілі використовується 4 416 акумуляторних елементів, а кожна виробнича лінія LG Chem може виробляти до 7 млн ​​елементів в місяць. При наявності 17 запущених ліній завод зможе обслуговувати до 323 тисяч автомобілів на рік. Компанія також буде єдиним постачальником акумуляторних елементів для Model Y, побудованої в Шанхаї, і буде забезпечувати початкову поставку акумуляторних елементів для моделей Tesla, побудованих на заводі в Берліні.


Не пропустіть