Ілон Маск заявив, що Tesla може купити будь-якого автовиробника

Ілон Маск заявив, що міг би розглянути можливість об’єднання Tesla з автоконцерном з виробництва звичайних автомобілів, проте зазначив, що даний процес не повинен стати «ворожим поглинанням». Таку ймовірність розвитку компанії бізнесмен не виключив.

В даний час у Tesla є кошти для покупки будь-якого автоконцерну, включаючи великих виробників (BMW, Ford, Volkswagen). При цьому компанія Маска могла б придбати і всі три концерну відразу. Він зазначив, що якщо якийсь бренд висловить бажання об’єднання, то ця можливість буде розглянута як перспективна. Також Tesla може вкласти кошти в ці концерни, яким доведеться внести зміни в модельний ряд в сторону електрокарів.

Як відзначають експерти, автогіганти Volkswagen і BMW навряд чи погодилися б стати частиною іншої корпорації, враховуючи, що вони вкладають кошти в розробку власних електрокарів, але Ford і General Motors, що зазнають фінансових труднощів, могли б піти на такий крок.

Tesla є найдорожчим автовиробником в світі, незважаючи на те, що конкуренти випускають набагато більше автомобілів щорічно. Інвестори вважають Tesla не так автовиробником, скільки технологічною компанією.


Не пропустіть