Найдешевший паркетник Hyundai зняли на відео

Прем’єру маленького кросу корейської марки, швидше за все, проведуть уже в наступному році. Втім, не виключено, що офіційні картинки опублікують до кінця 2020-го.

Про те, що Hyundai готується представити субкомпактний паркетник, стало відомо в листопаді: саме тоді з’явилися фотографії замаскованих прототипів, спійманих в Кореї. А тепер на YouTube-каналі W2enter TV виклали відео з новинкою, його теж зняли на батьківщині марки. Ім’я майбутнього кросу все ще невідомо, місцеві ЗМІ знають лише заводський індекс – AX1.

Судячи з усього, у Хюндай буде новий кросовер «початкового рівня», тобто модель виявиться на сходинку нижче Venue, який поки ще носить титул найдешевшого SUV компанії. За неофіційною інформацією, AX1 призначений для небагатих азіатських ринків на кшталт Індії та Індонезії, а в Кореї його просто тестують. Згідно з іншою версією, модель продаватимуть і на батьківщині Hyundai.

У паркетника «квадратний» кузов, ручки задніх дверей заховані зверху. Ну і завдяки попереднім кадрам, ми також знаємо, що модель отримала двоярусну головну оптику і широку сітчасту радіаторну решітку. Новинка явно менше згаданого Hyundai Venue. Довжина останнього в індійській специфікації становить 3995 мм, колісна база – 2500 мм. Габарити глобального Venue – 4040 і 2520 мм відповідно.

В Індії в моторну гамму можуть увійти бензинові «атмосферники» 1.0 і 1.2. Корейські профільні медіа теж пишуть про літровий двигун, крім того, за їхніми даними, паркетнику ще може дістатися турбоверсія мотора 1.0. А ось привід, мабуть, тільки передній.

На ринок паркетник напевно вийде в наступному році, при цьому перші тизери або навіть повноцінні фірмові картинки цілком можуть поширити до кінця 2020-го.


Не пропустіть