Компанія Tesla планує створити комерційний автомобіль

Генеральний директор Tesla Ілон Маск все ще роздумує над ідеєю створення комерційного автомобіля Tesla. Він говорить про це під час оголошення фінансових результатів бренду. Як повинен виглядати автофургон і коли він прибуде в даний час невідомо.

«Я думаю, що в якийсь момент Tesla обов’язково побудує електричний комерційний автомобіль», – відповів генеральний директор компанії Ілон Маск на питання аналітиків під час оголошення фінансових результатів Tesla.

Це не перший раз, коли глава американської компанії говорить, що він роздумує над ідеєю комерційного автомобіля Tesla. У 2018 році він вказав в Твіттері, що бачить потенціал у співпраці з Daimler в області комерційного транспорту, тим більше Daimler вже має в своєму асортименті серію електричних автофургонів.

В цьому році Tesla представить електромобіль Semi, який повинен зійти з конвеєра в кінці 2021 року. Однак електричний фургон для доставки не став би несподіваною ідеєю для Tesla. Такі стартапи, як Rivian і Canoo, також працюють над такими проектами, а General Motors нещодавно представила бренд електромобілів BrightDrop. Тому здається, що взаємна конкуренція в цій частині ринку буде досить жорсткою, не рахуючи традиційних автомобільних марок. Чи реалізує Tesla план з випуску такого електромобіля, поки невідомо.


Не пропустіть