Складено рейтинг позашляховиків, які ні в чому не поступаються Toyota Land Сruiser Prado (Фото)

Toyota Land Сruiser Prado є однією з найпопулярніших моделей в своєму сегменті на ринку. Експерти порталу “Нові автомобілі” склали рейтинг рамних позашляховиків, які ні в чому не поступаються японському бестселеру.

Відкриває список Mitsubishi Pajero Sport, який розроблений на базі пікапа L200. Його ціна значно привабливіша, ніж Land Сruiser Prado. Але при цьому за своїми позашляховим характеристикам Pajero Sport помітно перевершує модель Toyota завдяки кращій геометричній прохідності, а також фірмовому повному приводу Super Select. Для оснащення цього авто (в залежності від року випуску) використовуються: бензиновий двигун на 3,0 літри або дизельні агрегати об’ємом 2,5 і 3,2 літра.

Третій рядок займає Mitsubishi Pajero IV, якому належить інтегрована рама. Перевагою такого рішення є мінімізація складнощів з утворенням корозії. Моторна гамма моделі включає бензинові ДВЗ на 3,0 і 3,8 літра, а також дизельний агрегат на 3,2 літра.

Друге місце – у Toyota Fortuner, який коштує дешевше Prado в порівнянних комплектаціях. Ця модель базується на платформі пікапа Hilux і має значний запас міцності. Для оснащення авто використовується 2,7-літровий бензиновий мотор і дизель на 2,8 літра – точно такі ж, як на Land Cruiser Prado.

Очолює рейтинг Lexus GX – преміальний аналог Land Сruiser Prado. Цей автомобіль коштує помітно дорожче всіх перерахованих вище позашляховиків, зате за рівнем комфорту і оснащення його можна назвати одним з кращих в сегменті. Під капотом цієї моделі встановлюється 4,6-літровий 296-сильний ДВЗ.


Не пропустіть