Адаптивний круїз-контроль призводить до несподіваного небезпечного фактору

Водії, які використовують круїз-контроль зазвичай розвивають більшу швидкість на відміну від тих, у кого така опція відсутня в машині. До такого висновку прийшли експерти з IIHS.

Щоб зрозуміти, як автолюбителі можуть їздити за допомогою адаптивного круїз-контролю, фахівці IIHS запросили 40 водіїв, які по місяцю тестували моделі Volvo S90 2017 і Land Rover Range Rover Evogue 2016 в Бостоні. В цілому, автомобілі проїхали 32 тисячі км.

В результаті машини з активованим круїз-контролем на 24% частіше перевищували швидкість, ніж ті, у кого ця функція була вимкнена. Експерти відзначили, що через це збільшувався ризик потрапляння в ДТП, а при швидкій їзді, в цілому, нерідко відбуваються аварії і люди отримують травми.

У IIHS не прийшли до якогось висновку з приводу того, чому шоферам доводиться часто використовувати круїз-контроль, але висловили деяку версію. Так, задіяні в тесті машини дають можливість людям регулювати швидкість з кроком до 8 км/год. Водії могли свідомо ставити обмеження на рівні, наприклад, 120 км/год в таких місцях, де максимально допустима швидкість досягає 113 км/год.


Не пропустіть