В Україні триває робота над вітчизняною електричною вантажівкою (Фото)

Компанія Murmuration Technology з Кривого Рогу продовжує роботу над електричною вантажівкою власної конструкції і готується до ходових випробувань, повідомляє Автоцентр.ua.

Ми вже розповідали про унікальний проект української компанії Murmuration Technology – легка вантажівка СoolOn з електродвигуном без магнітів. Спочатку це був лише тизер, а влітку минулого року почалася робота в металі і постановка машини на колеса. І ось тепер з’явилися нові фотографії, де вантажівка вже отримала кабіну.

Як зазначає керівник проекту Віталій Бризгалов, ще є над чим працювати: скоро машина отримає кузовні панелі, двері з дзеркалами, деталі інтер’єру. Сьогодні стоїть завдання навчити автомобіль їздити, тому, що стендові випробування – це добре, а реальна дорога зовсім інше.

У Murmuration Technology розробили два варіанти електричного вантажівки CoolOn – повною масою 1500 і 3500 кг. Тепер головне знайти кошти на подальші випробування, сертифікацію та підготовку до виробництва.

Сьогодні компанія опрацьовує з юристами питання як в наших умовах можна організувати передзамовлення на майбутній автомобіль. Як, наприклад, в США з Tesla Cybertruck. Звичайно, про сотні тисячах клієнтів У Murmuration Technology і не мріють, але хоча б набрати 700 чоловік, які б повірили б в успіх новаторською машини і не побоялися б вкласти кошти.

Розробники сподіваються, що в квітні Верховна Рада прийме законопроекти для підтримки виробників електротранспорту – і тоді дійсно можна буде говорити про якісь реальні перспективи електровантажівки CoolOn.


Не пропустіть