Geely запустить преміальний бренд електромобілів в Європі

Багато автовиробників прагнуть конкурувати з Tesla або зайняти своє місце в сегменті електрокарів. Так само вирішила і Geely, яка вирішила створити окремий бренд для своїх преміальних електрокарів.

Нагадаємо, що китайська Geely вже володіє шведським брендом Volvo, який поступово перетворює свій модельний ряд в електрокари. Крім того, Volvo Cars раніше представила бренд Polestar, який випускає вже кілька моделей, що працюють на електротязі. Але Geely цього здалося мало, тому було вирішено створити марку Zeekr, яка також стане преміальною і електричною.

Geely розраховує напряму продавати електромобілі Zeekr, виключивши дилерів з ланцюжка. У великих містах Китаю будуть відкриті демонстраційні зали, цінова політика буде єдиною для всіх регіонів країни. Крім того, компанія має намір продавати аксесуари та одяг під новим брендом, а також дасть можливість власникам її електрокарів увійти в число акціонерів Lingling Technologies, яка і буде відповідати за просування бренду.

Плани, звичайно, амбітні. Але ми то знаємо, що китайські автовиробники зазвичай намагаються втілити в життя свої плани. Вона вже співпрацює з Foxconn, Baidu і Faraday Future в сфері контрактного виробництва електромобілів, з Tencent в області розробки програмного забезпечення. У неї є своя відкрита платформа SEA для створення електромобілів, якої повинні скористатися Volvo, Smart і Lotus. У сфері виробництва тягових батарей компанія співпрацює з корейської LG Energy Solution.


Не пропустіть